Citiraj:
Autor Fleks
Cak se usudim reci da svira u klasi boljih entry level CD playera (naravno sa losslesom), pa ti vidi. Nisam mogao vjeroravati kolki pomak sam cuo na svojim starima z2300. Na hifiu mislim da se ta razlika cuje jos vise. Trebao bi opet usporedbu na ovome sto sad imam napraviti sa nekim Xfiem. To nije kartica za gaymere i klince, to je vec ozbiljan komad zvucne opreme na kojoj se stvarno mozes naslusati i naslusati muzike. Stavi drivere (koji su odlicni, stavis i zaboravis, mali kompaktni i rade upravo ono sto trebaju) i zaboravis na nju.
|
Pitam se da li bi ju tako okarakterizirao da imaš pošteniji CD player i 200-300 originalnih diskova.
Sve te zvučne kartice koliko god koštale i kakve god performanse imale na papiru su opet samo zvučne kartice namjenjene slušanju mp3 i lossles formata, i uvijek će biti samo povod da se računalo može spojiti na kvalitetnije pojačalo i zvučnike, jer nažalost, većina posjeduje glazbu samo u mp3 formatu, ako i ima lossles formata na disku, to je nešto sitno skinuto s neta ilegalnim putevima i tako se opravdava samom sebi da se sve to ipak isplati.
Bilo bi pomalo suludo složiti setup za 10ak tisuća kuna a pokraj njega na polici imati samo 3 originalna CD-a. A i ritam života nam jednostavno ne dozvoljava da nam je fonoteka tako siromašna.
Radije kombinacija solidne hrpe originala plus DVD player + aktivni zvučnici nego vrhunsko pojačalo spojeno na vrhunski pc sa vrhunskom zvučnom karticom. To nema veze sa kvalitetom, nego sa samim pojmom posvećivanja glazbi.
Jedno je razmetanje sa tehnikom, razglabanje o istoj, a sasvim drugo je doživljaj glazbe, pozitivno raspoloženje, čak i oduševljenost nekom izvedbom, bilo nakon slušanja, ili nakon nekog koncerta.