Evo, nakon dosta razmatranja i traženja po internetu odlučio sam se za taj 24" Eizo sa S-PVA matricom.
Čudno je bilo to da samo melcomp u VŽ doista ima EIZO monitore, pa sam protegno noge do VŽ i ubo taj super EIZO.
Prvo je i ono najbitnije, na monitoru nisam našao nijedan pokvareni pixel, baš kako je gosp. Meljnjak i sam reko, nijedan Eizo monitor kod njih nije imao problema sa i jednim lošim pixelom.
Drugo slika je fenomenalna, nemoram trošiti previše riječi na to, jer to se podrazumijeva.
Treče, onaj famozni input lag koji je navodno prisutan u većim monitorima ja nisam primijetio, a ni ghostinga nema iako je monitor dekklariran na G To G 6ms.
Četvrto, pixeli su veličine 0,27 što je super za veličinu teksta koja je super, može se bez bilo kakvih naprezanja čitati sa 70cm udaljenosti pa i sa više, ali 70cm je optimalna udaljenost monitora od glave.
Peto, u meniju za podešavanje je sve što čovjek može poželjeti da podesi. Osim toga tu je podešavanje temperature boja koje idu od 4000 - 10500 kelvina. Monitor ima i SRGB opciju.
Šesto, od ovog monitora glava ne boli.
Toliko o tom monitoru.
Na sljedečem linku imate sve u detalje o tom monitoru, s tom razlikom što je tamo bijeli model, a moj je crni:
http://www.prad.de/en/monitore/revie...l#Introduction