Citiraj:
Autor domy_os
Ne znam kako vi, ali ja vrlo dobro skontam kad kad mi zvuk 2-3 framea kasni/brza u odnosu na sliku. Naravno da to ne mogu vidjeti odmah, ali kasnije da, ovisno o kojoj sceni se radi. Uređivanjem tog videa odnosno pomicanjem zvuka za ta 2-3 framea i rezanje viška se vidi da je to to.
|
gle vrlo je velika razlika u 3 frejma kod videa sto je 12% sekunde i 3 frejma kod 60hz "refresh" rate-a gdje je to 5% sekunde jer ovo potonje se pretvori u 1 frejm kod videa sto covjek i ne primjeti u razlici zvuk - slika
Citiraj:
Autor Shaper
WTF? Ako sam dobro skuzio, on hoce reci da je vrijeme između podrazaja poput blica i kontrakcije misica (npr. treptaj) 200-250 ms? Cini mi se da je prije 50-100 ms. Probajte ovo.
http://www.humanbenchmark.com/tests/...time/index.php
Za 200-250 ms se stigne debelo reagirati i to ne instiktivno. Kasnjenje od 50 ms bi se trebalo primjetiti.
|
ne radi se o instinktivnoj reakciji ovdje nego o namjernoj, a za to je vrijeme reakcije puno vece, prosjecno jje oko 0.2s, tj 200ms, a nadprosjecno sve 0.18 i manje sto je super ako osoba ima i kod igranja, ali kasnjenje slike, a samim time i reakcije na neki dogadaj (jer ga nismo vidjeli kad se dogodio nego 50ms kasnije recimo) smanjuje igracima prednost nad drugim igracima koji su fizicki mozda "inferiorniji".
ovaj link sto si dao to prilicno zorno prikazuje jer nas vecina nece imati ni rezultat cak u rangu 20* ms sto bi s crt-ima bez pardona vise manje svi imali
ali za sve koji ne hodaju po lan partyjima, ne igraju 10 sati dnevno na netu neki igru u kojoj su reakcije od kriticne vaznosti i slicno je to sve u potpunosti zanemarivo imho