View Single Post
Staro 24.09.2008., 14:56   #257
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
- Nisam niti reka da wind pretjerano zuji (One zuji), ali činjenica da ima ventilator neminovno dovodi do toga da će ventilator prozujati i da će se akumulirati puno više prašine nego kod modela bez ventilatora.
Da ne govorim kako se čuje.
Bez obzira, ako se vent ne cuje (a kod mog winda se ne cuje), draze mi ga je imati nego da mi se grije tipkovnica i donji dio koji je na koljenima.

Citiraj:
- Aluminij je precjenjen, pogledaj thinkpadove - svi su plastika/magnezij, a najbolji "regularni" laptopi na svijetu
- Dell isto ima magnezijsku šasiju ispod, a kod HP glavni nedostatak je loš procesor.
Na stranu procesor ili cijena ili ostale karakteristike, tema je koji je najbolje gradjen. HP bez premca zasad, to je sigurno.

Citiraj:
- Za tako malo računalo veliki kapacitet diska je nepotreban.
Kao prvo troši više struje, grije se, zuji i osjetljiv je na pomake/trešnju.
Svaka investicija u veći SSD je opet znatan dodatan trošak.
Ovdje se slazem sto se tice HDD-a protiv SSD-a, i ja sam za SSD u ovakvim stvarcicama, ali to ne smije biti kao u eee 900
seriji gdje je SSD smijesno spor ili SD kartica glumi SSD. U takvim stvarima radije bi isao na klasicni HDD.

Citiraj:
Cijena je 380 dolara što je oko 1800kn.

10" Wind košta 550+ dolara (sa 6 čelija), 500$ sa 3.
Web kamera je glupost, to je gori trošak bandwitha od glednja reportaža Red Carpeta na netu, da se mene pita ja bih je maka da uštedim.

Gledaj cijene 8.9" Winda, slicno iskonfiguriranog i vidjet ces da je to cjenovno tu negdje.
I ne mozes reci da je web kamera glupost, jer nekome nije. Isto tako mozemo reci da je 8GB SSD glupost kad za te novce dobijes bar 60GB pravog diska. Meni je osobno ExpressCard utor na ovakvim stvarima nepotreban. Jedina stvar za koju valja je WWAN kartica ali i to ima uzeti u USB varijanti i to dosta jeftinije. Sta je nepotrebno a sta ne, to je jako subjektivna stvar.

Citiraj:
Dell je dimenzijama kao i Asus 901 što znači da je manji i lakši od winda u100.
Da. Laksi je za 100 grama, 25mm kraci i 5mm uzi. Debljina je ista. Da je razlika velika, bas i nije. Tu je 1.3" veci ekran.

Wind u Americi vec ide od 379 dolara za 8.9" model (Link) i 479 dolara za 10" model (Link). Mogu i ja izvadit cijenu Dell-a vecu nego sto si ti naveo.

Citiraj:
Da, i baš zbog toga nema smisla kupovati to u nas ili kupovati nešto tipa wind koji košta 550+ dolara u americi kad se za skoro 220 dolara manje može kupit nešto tipa Dell Mini 9, a da ne govorim kako je suludo dati 3500kn u nas za Winda.

Kao prvo, po tvom rezoniranju, suludo je dati i tolike novce za Dell kada mozes uzeti prvi eee za kikiriki a radit ce iste stvari kao i Dell. Dakle, ne mozes tako suditi.
Kao drugo, Wind je 3300 kn a ne 3500 kn.
Kao trece, usporedjujes bolje opremljeniji netbook od losijeg. Treba usporediti 8.9" Wind sa Dellom i vidjet ces da razlika u cijeni vise nije toliko velika.
Cetvrto, Della jos nema u Hrvatskoj. Kad dodje vidjet cemo koja ce biti cijena i da li ce biti pametna kupnja.
Peto, s obzirom na trenutnu ponudu u Hrvatskoj, mislim da je MSI Wind najbolje opremljen netbook na trzistu. Prvi put sam isao uzeti najjeftinije (eeePC) i nije mi se svidio toliko da ga zadrzim. Sad sam uzeo Winda i zadovoljan sam, s obzirom sta se nudi u Hrvatskoj. Da je to ono sto 100% zelim, i nije. Puno sam nade polagao u Gigabyte-ov tablet netbook ali ispade da je kvaliteta izrade katastrofa.
Uglavnom, svakom modelu nesto fali. Fora je naci ono sto smatras dobrim za sebe. Meni razlika od 700 kn izmedju Acera i Winda nije bila presudna, nekome jest. BT, bolja kamera, vise ugradjenog RAM-a, bolja tipkovnica i veci ekran je presudilo da uzmem Wind umjesto Acera.