Istina... GIMP nije Photoshop ali je ipak daleko napredniji od Painta...
Problem je s windowsima u biti to što kod nas ljudi nemaju naviku
kupiti software, da kad im nešto treba izvade kreditnu karticu iz bungolara lako na netu za 10min nađu program za winse bilo koje namjene koji će odgovarati njihovim potrebama, na linuxu se isto to može imati ali (iz izuzetak SuSea i ubuntua) ipak uz malo dodatnog znanja, ovako sljedi nazivanje "susjedovog malog koji se kuži" ili "frenda koji to ima u malom prstu" a svi znamo kako ti pozivi izgledaju i kolko vremena i živaca troše...
Inače postoji tzv ECDL inicijativa (akronim od European Computer Driving Licence) i iako sam jako ljut što sam to sam morao polagati radi hireva naše addministracije u biti je to dobra ideja, što je loše u njoj je to da pokriva
samo MS windows (XP) i MS Office (2003) dakle nema alternative MS produktima i dok se u officeu još može reći otom potom jer OO djelovi su dosta slični da se može prilagodit bez puno problema sa linuxom to i nije baš slučaj jer je npr GNOME "look and feel" dosta različit od windowsa i mislim da bi ljudi trebali imati izbor što će polagati jer će sve više firmi prelazit na linux (radi rezanja troškova) kako vrijeme bude prolazilo (i linux postajao dorađeniji i više user friendly) čak i u običnoj "pisaća mašina" varijanti rada...
S druge strane Bubba (bar mislim da je on to rekao

) je u par navrata rekao (i tu je u pravu) da MS ima jednu dobru osobinu - zacrtava standarde (i ima ih snagu progurati) zato i jesu to što jesu i netreba se zavaravati - oni će još duuugo biti etalon na PC platformi...
Što se tiče W7 mislim da uopće nema smisla niti špekulirati kako će to izgledati kad izađe, svi znamo kako je izgledao Longhorn i kaj je sve u njemu trebalo biti implementirano i što je na kraju od svega ostalo, MS je rob svojeg vlastitog pristupa tržištu i očito si nemože baš priuštiti "rez" kakav je napravio Apple sa OS Xom (iako izgleda da ćemo se načekati još jednom rezu iz Applea i konačnom prelasku na pravi x64 kod i s njihove strane) jedina prava prednost windowsa je upravo ta kompatibilnost prema natrag i naprijed i činenica da se može vrtiti na svemu i svačemu i velika baza programa napisanih za njih za sve moguće i nemoguće namjene i ako se to makne nekim rezom oni gube uporište da to prodaju, početni problemi sa kompatibilnosti Viste sa starim softwareom i hardwareom su to dobro pokazali - koliko MS zapravo ovisi o toj kompatibilnosti...