Citiraj:
Autor Matta
- Zato je i najvruci sto nema venta. Ja do sada stvarno nisam imao problema sa ventom svoga Winda, rijec je o izoliranim slucajevima prije nego o problemu cijelog serije modela.
|
- Nisam niti reka da wind pretjerano zuji (One zuji), ali činjenica da ima ventilator neminovno dovodi do toga da će ventilator prozujati i da će se akumulirati puno više prašine nego kod modela bez ventilatora.
Da ne govorim kako se čuje.
Citiraj:
Autor Matta
- Najbolju konstrukciju objektivno gledano ima HP Mini-Note. Unutarnja šasija magnezij, vanjska aluminij, screen je zasticen nekin slojem PMAA (kao pleksiglas). Nenadjebiv je zasada sto se tice konstrukcije. 
|
- Aluminij je precjenjen, pogledaj thinkpadove - svi su plastika/magnezij, a najbolji "regularni" laptopi na svijetu

- Dell isto ima magnezijsku šasiju ispod, a kod HP glavni nedostatak je loš procesor.
Citiraj:
Autor Matta
To sto Wind dolazi sa 2.5" HDD-om je po meni prednost jer se disk moze lako promijeniti u sto god zelis, pa cak i u 16 ili 32GB 2.5" jeftini SSD-ovi sa e-baya.
|
- Za tako malo računalo veliki kapacitet diska je nepotreban.
Kao prvo troši više struje, grije se, zuji i osjetljiv je na pomake/trešnju.
Svaka investicija u veći SSD je opet znatan dodatan trošak.
Citiraj:
Autor Matta
Ovaj link sto si dao: Samo 8GB SSD diska IMHO ne opravdava cijenu koju nosi, osim toga treba jos nadoplatiti za BT, ima samo 512MB RAM-a, 0.3MP kamera (u konkurencije je 1.3), 8.9" ekran (samo su okvir povecali, dimenzije su iste da je i 10" ekran). U svakom slucaju, uzmi Wind U90 (sa 8.9" ekranom), izvadi HDD i BT, stavi losiju kameru i dobit ces istu cijenu ako ne i manju.
|
Cijena je 380 dolara što je oko 1800kn.
10" Wind košta 550+ dolara (sa 6 čelija), 500$ sa 3.
Web kamera je glupost, to je gori trošak bandwitha od glednja reportaža Red Carpeta na netu, da se mene pita ja bih je maka da uštedim.
Dell je dimenzijama kao i Asus 901 što znači da je manji i lakši od winda u100.
Evo imaš npr:
BT i 1.3mpix za 380 dolara
2GB verziju za 399 dolara
Obična verzija za samo 335 dolara
Full opremljena (16GB SSD, 1.3 Webcam, BT, 1GB DDR) Linux verzija (po meni bolja od windows) za 475 dolara.
Citiraj:
Autor Matta
Da se razumijemo, svi novi netbookovi su upitna kupovina gledajuci cijenu koja je sve visa i vise i kojom se gubi ona pocetna prednost koju su imali u odnosu na "prave" prijenosnike. Prvi eeePC je u pravom smislu rijeci bio dzabalesku (gledajuci globalne cijene, ne hrvatske). Sad se postavlja pitanje gdje povuci granicu u povecavanju mogucnosti netbook-ova ali i cijene. 
|
Da, i baš zbog toga nema smisla kupovati to u nas ili kupovati nešto tipa wind koji košta 550+ dolara u americi kad se za skoro 220 dolara manje može kupit nešto tipa Dell Mini 9, a da ne govorim kako je suludo dati 3500kn u nas za Winda.