View Single Post
Staro 24.09.2008., 09:22   #254
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Overall je najbolji zato jer:
- Ima bateriju s 4 čelije te traje cca 3h (wind i ekipa osim EEE-a traju do 2h)
- Nema ventilatora i nečujan je
- Ima najbolju konstrukciju
- Dell je

Sve u svemu, to je zasad najkompletniji mali laptop na tržištu (u tom cjenovnom rangu naravno), te je pritom jedan od jeftinijih.

EEE ima lošu tipkovnicu i konstrukciju, Aspire One je dosta bučan i koliko znam ne dolazi sa SSD-om te ima slabu bateriju a Wind je skuplji i ima slabu bateriju te lošiju konstrukciju i dolazi sa hard diskom umjesto SSD-a što ga čini manje izdržljivim.
- Ima vec sad kupiti i Wind sa 6-cell, dakle ne odvojeno baterija nego skupa.
- Zato je i najvruci sto nema venta. Ja do sada stvarno nisam imao problema sa ventom svoga Winda, rijec je o izoliranim slucajevima prije nego o problemu cijelog serije modela.
- Najbolju konstrukciju objektivno gledano ima HP Mini-Note. Unutarnja šasija magnezij, vanjska aluminij, screen je zasticen nekin slojem PMAA (kao pleksiglas). Nenadjebiv je zasada sto se tice konstrukcije.
To sto Wind dolazi sa 2.5" HDD-om je po meni prednost jer se disk moze lako promijeniti u sto god zelis, pa cak i u 16 ili 32GB 2.5" jeftini SSD-ovi sa e-baya.

Ovaj link sto si dao: Samo 8GB SSD diska IMHO ne opravdava cijenu koju nosi, osim toga treba jos nadoplatiti za BT, ima samo 512MB RAM-a, 0.3MP kamera (u konkurencije je 1.3), 8.9" ekran (samo su okvir povecali, dimenzije su iste da je i 10" ekran). U svakom slucaju, uzmi Wind U90 (sa 8.9" ekranom), izvadi HDD i BT, stavi losiju kameru i dobit ces istu cijenu ako ne i manju.

Da se razumijemo, svi novi netbookovi su upitna kupovina gledajuci cijenu koja je sve visa i vise i kojom se gubi ona pocetna prednost koju su imali u odnosu na "prave" prijenosnike. Prvi eeePC je u pravom smislu rijeci bio dzabalesku (gledajuci globalne cijene, ne hrvatske). Sad se postavlja pitanje gdje povuci granicu u povecavanju mogucnosti netbook-ova ali i cijene.