i ja imam lp2065 i gledam u njega s ~80cm udaljenosti. Oci mi nisu savrsene, ljevo ima dioptriju -0.75, a desno -1.5 s tim da ima ostecenje neko pa nije moguce ispravit vid u potpunosti nikad, medutim nebitno posto u 90% slucajeva za kompjuterom sjedim bez naocala i to mi ne predstalja nikakav problem. Dapace, ugodnije je nego na nekom losijem 19". A l220x ima samo malo manji pixel od 20" 4:3 monitora i nije rezolucija pretjerana uopce ako nemas bas povecu dioptriju (razlika u visini matrice je 30.63 (20.1" 4:3) vs 29.62 (22" 16:10) za istih 1200 pixela, tj 3.3%)
e da, moj primjerak lp2065 nema pozadinskog probijanja uopce. I imaju 4 usb prikljucka, odotraga i gledaju prema dolje, kao dvi portovi
pred neko vrijeme sam napravio par fotki nabrzaka za usporedbu 19" i 20" monitora, pa evo
posta gdje je to postano. prva slika ti je u biti jedina interesantna, da vidis direktnu usporedbu u velicini teksta (jos je vidljivija kad usporedis debljinu plavih crta), ostalo je samo demonstracija kolegici s foruma o kutu gledanja kod tn-a. no isto mislim da bi trebao vidjet neki ok monitor s pixelom <0.26mm da vidis odgovara li to tebi ili ne.