View Single Post
Staro 23.09.2008., 00:36   #2
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Lijepo je imati sve audio video komponente jednog proizvodjaca, medjutim sad cemo nas dvojica to fino sloziti kad vec dajes novce da taj izbor bude kako treba.

Prvenstveno ta 32" tv je premal za udaljenost od 5 metara.
Minimum ti je 40", dakle 40w4000, 46w4000 zavisno koliko novca imas ali ispod 40" ne idi.
Izasla je i nova w4500 serija. Veci kontrast, kvalitet XMB-a kao u PS3.
Sto se tice AV receivera, na trzistu je veliki izbor i sve sto trebas je da znas sta ti treba, koju snagu da ti izbacuje, koliko HDMI prikljucaka da ima, da li su svi 1.3a verzija dakle da prenose i video i zvuk a ne da su samo pass through, tj da prenose video signal a da zvuk moras posebno prenosit preko optickih kablova.Da li ti treba upscaler na av reciveru, thx, on screen menu itd

1200ES je receiver koji ima samo 2 hdmi ulaza i 1 izlaz, ako pogledas recimo ovogodisnji model 720DG vidjet ces da ima cak 3 HDMI 1.3 ulaza, LPCM HD podrsku za PS3 i 2.1, 5.1 i 7.1 zvuk, ono sto je najbolje od svega je da je jako jako dobar a jeftin.
Ako imas vise novca na raspolaganju mozes uzeti 3300ES ali on nema podrsku za HD master audio cak ni za LCPM. Iako ima sve sto su imali 4300 i 5300ES prvenstveno mislim na graficki user interface kao kod ps3 ili ti Xrossmedia Bar XMB.

Naravno ti uredjaji rade i uspcale i upconversiu za sve moguce prikljucke od s-videa, do HDMI-a.
Naravno i kostaju papreno.
Upscaling ti na av receiveru ne treba jer ga imas na PS3! Upscaling preko kompozitnih ulaza i uopsteno analognih sadrzaja po meni nema smisla. I to je cisto bacanje novaca kada su u pitanju av receiveri.
Kvalitet zvuka na dg720 je odlican pored LCPM HD-a podrzava sve DTS i Dolby Digital formate koji su takodjer unazad kompatibilni sa HD master formatom zapisa pa ti ne treba 7.1 zvuni sistem da bi imao HD zvuk. 5.1 ce odraditi posao sasvim fino. Takodjer pored PS3 i ovaj receiver ima 24p podrsku kao i W4000.

Dakle moj ti je prijedlog DG720 a za razliku love uzmes vecu dijagonalu TV-a.

Sto se tice blu ray playera, PS3 ti je najbolji blu ray player koji mozes uzeti+sto ce se izvrsno slagati sa DG720 i LCPM HD zvukom. Taj s550 iako ima profil 2.0 je dosta skuplji od PS3 a nista vise ne nudi, pored toga PS3 je i konzola sa zadnjim firmvareom i 2.0 kompatibilna sto se tice blu ray reprodukcije.

Dakle

40W4500 Nova serija imas je uzeti u Ronisu, Ve-milu...
DG720
PS3
Zvucnici koje si izabrao ili DZ830(1000w) kucno kino koje odlicno izgleda a dobijes pored zvucnika i dvd player. Cuo sam ga i zvuk je odlican u najmanju ruku. Umjesto na DVD player te zvucnike skopcas na analogne ulaze DG720-ke, a dvd player, PS3 i eventualno HD receiver na HDMI ulaze av receivera.
Takodjer posto su sve komponente Bravia Sync moci ces sve kontrolisati sa jednim daljincem.

Potrazi jos koje misljenje ali ovako si dobio dosta veci ekran, HD zvuk, 3 HDMI ulaza na av receiveru koji prenose i zvuk pored slike, dakle bez dodatnih kablova, pa ces moci dvd player ili HD receiver(dreambox 800 ili Kathrein uf910) spojiti na av receiver preko HDMI a ne preko komponentnih ili kompositnih ulaza.
Pored blu ray playera dobivas i konzolu, ne zaboravi da kupis i daljinac za ps3.
Sretno u shopingu

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 23.09.2008. u 01:20.
Nani je offline   Reply With Quote