Citiraj:
Autor thedream
Ma joj daj,znači svi bi trebali lupiti 5000$ za proc tko se hoće baviti CAD-om? Smijem se.Stvarno.  I ovo 32gb RAM-a,isto tako. Šta taj tip radi? Za NASA-u?
|
Cek malo, jesi li ti dobro procitao gore kvotani text ili sta?!?
Citiraj:
Autor thedream
Na svim našim konfama prosječnim s foruma se itekako da rendati,kako na procu od 1000kn,tako i na onom od 5 ili 15. To šta Xeon košta 4x više ne znači da 4x brže izvodi operacije što je milijun puta dokazano u svim testovima, čak štoviše često gubi bitku u aplikacijama koje ne adresiraju keš od 12 ili koliko već mb.Stvarno nepotrebno.
|
Predlazem ti da odvojis 20min svog zivota na citanje ovog threada:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117002
Citiraj:
Autor thedream
Omalovažavati ovakvu grafu je besmisleno,onda ti lijepo stavi taj Xeon na 3.2ghz i 8800GT,a u drugu konfu staviti neki C2D na 3.2,ili 3.6ghz,i ovaj Quadro,sa istom količinom RAM-a u stroju,i bilo bi zaista zanimljivo vidjeti rezultate. Ostalo su naklapanja.
|
Stvarno sumnjam da si dobro procitao gore navedeni text, i Btw Q6600 sa GForce 6600GT karticom ce duplo brze izrenderirat scenu nego C2D E4500 sa 2xQuadro 4600 karticama.
Citiraj:
Autor thedream
A daleko od toga da je grafa preskupa,nama to ništa ni ne znači,tako da ne znam o čemu pričamo,grafički i neki dizajnerski studio,tipa Bruketa će opaliti 10k kuna za takvu grafu bez razmišljanja,a mi možemo i dalje pitati zašto?!
|
Jesi 100% siguran
Citiraj:
Autor thedream
Nit se time bavim(o),nit imam aspiracije u budućnosti da bi se,jer nije moja struka   . Cheers Gosu!
|
Ovime si sve rekao,e pa vidis ja se time bavim pa do nekle imam iskustva u tome.
Citiraj:
Autor thedream
Glupo je sugerirati da su u profesionalnim renderiranjima popularne grafe uz rame profesionalnima.Toliko glup ni hrabar nisam.
|
Dali si svjestan cinjenice da render farme(dakle gotovo najca racunala trenutno na svijetu namjenjena iskljucivo renderaciji)nemaju uopce graficku karticu ili koriste onu onboard(sa maticne ploce).