View Single Post
Staro 22.09.2008., 17:30   #15
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ma joj daj,znači svi bi trebali lupiti 5000$ za proc tko se hoće baviti CAD-om? Smijem se.Stvarno. I ovo 32gb RAM-a,isto tako. Šta taj tip radi? Za NASA-u?

Na svim našim konfama prosječnim s foruma se itekako da rendati,kako na procu od 1000kn,tako i na onom od 5 ili 15. To šta Xeon košta 4x više ne znači da 4x brže izvodi operacije što je milijun puta dokazano u svim testovima, čak štoviše često gubi bitku u aplikacijama koje ne adresiraju keš od 12 ili koliko već mb.Stvarno nepotrebno.

Omalovažavati ovakvu grafu je besmisleno,onda ti lijepo stavi taj Xeon na 3.2ghz i 8800GT,a u drugu konfu staviti neki C2D na 3.2,ili 3.6ghz,i ovaj Quadro,sa istom količinom RAM-a u stroju,i bilo bi zaista zanimljivo vidjeti rezultate. Ostalo su naklapanja.

A daleko od toga da je grafa preskupa,nama to ništa ni ne znači,tako da ne znam o čemu pričamo,grafički i neki dizajnerski studio,tipa Bruketa će opaliti 10k kuna za takvu grafu bez razmišljanja,a mi možemo i dalje pitati zašto?!

Nit se time bavim(o),nit imam aspiracije u budućnosti da bi se,jer nije moja struka. Cheers Gosu!

ArhiCAD,AutoCAD i 3D Studio koriste GPU,što sam se i sam uvjerio,prelaskom sa FireGL na magareće kartice tipa 7600 i ine izvedenice,7/8 serije i X Ati-ja.

Glupo je sugerirati da su u profesionalnim renderiranjima popularne grafe uz rame profesionalnima.Toliko glup ni hrabar nisam.
thedream je offline   Reply With Quote