View Single Post
Staro 22.09.2008., 15:58   #14
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
U multicore verzijama,da..
Da ne duljim evo ti par osobnih svjedocenja od osobe koja ima dosta iskustva sa renderingom i sl.
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ko voli nek izvoli ali ako mu je za "po doma" onda ja definitinvo nebi Xeona. Ja sam na poslu mogao birati sto hocu, jedan Dual Quad Xeon sa 16-32Gb rama ili nesto od obicnih i za malo vece pare sam uzeo 3*q6600 sa 8GB i daleko brze renderiram jer su em clockani i em ima jedan vise i mogu na dva renderirati dok na trecem modeliram .
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Sto se tice 3D Profi graficke i to sam objasnio i istina je da su dobre ali dati 3x vise novaca za 15-20% dobitka na performansama iMHO je suludo u danasnje doba kad su Quadro serije ionako nastale na istim tim gamerskim chipovima i sve sto ih razlikuje je bolje napisan driver koji ima presete za 3D programe dok Gamerska verzija ima samo za igrice .

alek3tt - trenutno u sva 4 Quada imam Nvidiu 8800 (u modeling konfi je 8800 GTX sa 768MB , dok su ostale tri 8800 GTS 384 i 8600Gt 512. Za rendering mi je graficka manje bitna (nije da ne pomaze malo u setupu ali za vrijeme cistok rendera je smao brzina CPUa bitna) dok recimo za modleiranje korisitm ovu sa 768MB jer treba dosta ram aza texture a kad pokrenem 3 instance programa/modela sa dosta textura ova verzija sa 256MB vis enemoze prikazati texture . Uglavnom 512MB+ ako s emislis ozbiljno baviti time. Modanje u FireGl (Ati) i Quadro serije (Nvidia) sam radio dost aputa ali problem je bio sto je uvijek imalo nekih nuspojava (raspadanje polygona u nekim shading modovima, ili losh prikaz verticiesa...) pa sam odusta od modanja i piz...a i korisitm ih smao na full speed (clockam graficku k dmi treba da pogura milion+ polygona ako osjetim da trza ).
Programi Catia, ProE, Swift 3D i jos neki kojima sam imao prilike raditi GPU kod renderinga ne koriste sto se da lako provjeriti nekim programom za dijagnostiku tipa everest, Rivatuner...
Uber Gosu je offline   Reply With Quote