Citiraj:
Autor Uber Gosu
Jos da se daju naljepnice zamjenit
@thedream
Koliko sam ja upoznat kod rendanja je CPU 90%(ovisno sto se renda i RAMi) bitan a grafa ne igra i neku ulogu, Quadrica je tu da vrti shadeani model/assembly sa preko 30FPSa i znacajno ubrza produktivnost.
|
U multicore verzijama,da..Ali u 3DS-u i ArhiCAD-u od prije par godina,radili smo na jednom projektu,tj. ajde,više sam kao ekonomist

opskrbljivao susjedu kompovima,i jasno,geforce 3 smo mogli komotno zaboraviti za to šta je njoj trebalo,i čisto radi toga pričam,a već onda je imala 3gb rama i veoma solidan AthlonXP procesor.
Zato ističem važnost grafe.Pogledaj samo specse i šta dotična može u CAD,CSS i ostalim aplikacijama,dovoljan će biti i 2160 na 3ghz šta se procesora tiče,uz ovakvu grafu,i 8gb rama.
Iz tvog posta bi se dalo zaključiti da je za takve aplikacije potreban Quad od 10000kn,što je pogrešno naveden put,za malo naivnije od nas ovdje.Bilo koji Core2 na 3+ ghz,uz 4gb+ rama i ovakvu grafu je sasvim dovoljan za 90% profi aplikacija.
Nije li produktivnost brzina također? Grafa pobogu košta 2000$,i to u ameriki, i mi raspravljamo o potrebi za njom ili ne,u programima koje si pod :
a) ne možemo original priuštiti
b) ne želimo

c) ne želimo i ne možemo jer nemamo pojma o njima

i dobro bubba kaže..a šta će ti to ionako kad nit ćeš ju prodati kome,nit sam znaš u tome radit..da iskoristiš svu moć dotične..