Osnovni razlog zašto ne kupujem u HGspotu je taj što mi je Ve-mil bliže i njemu više vjerujem.
Osim spomenuta dva ostale trgovine su male i valjale_ne_valjale, o njima će biti manje komentara.
Prvo što me smeta kod oba dućana što imaju očajno rješenu logistiku. Jebeš ti najveću trgovinu u Hrvatskoj (svejedno o kojoj govorim HG-šrot ili Ve-mulj) kad dođeš u trgovinu ne samo da nemaju nekoliko komponenti koje ti trebaju nego ne znaju ni kad bi ih mogli dobiti. Štoviše, ako komponente nema na glavnom skladištu ne možeš složiti konfiguraciju jer oni to možda nikad neče dobiti.
I te neke rezervacije komponenti. Ispada lakše složit komp u Japanu i uvesti ga.
Što se tiče skupljih stvari, kupovao sam u obije trgovine i obije su bile ok. Što se tiče jeftinih stvari, imam loše iskustvo s HGspotom, no Ve-mil je ok.
Ono što me jako nervira u Ve-milu je što moraš sve što imaš ostaviti u one njihove pretince (u poslovnici u ZG, u drugim gradovima im to nije zaživjelo). Neodoljivo me to podsjeća na GETRO, no općenito me nervira taj šibicarski način razmišljanja koji kupce svrstava u kategoriju zadnje stoke.
Mda, na kraju i dalje kupujem u Ve-milu, ali kad bi mi bliže bio Telebit ili vranoga1 otvorio neku trgovinu radije bi tamo malo više platio znajući da RAM koji upravo kupujem nije prije dva dana vrtio Crysis na overclocku.
ps: Emp. ajd napiši epilog cijele priče oko produljenja garancije. Jesu li ti to više riješili?