View Single Post
Staro 19.09.2008., 12:25   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
za plocu, klokanje nece biti problem. potrazi reviewe na netu, ako ne nades bas ovu (P5Q), ima reviewa ovih sa crossfireom. isto ti dode.

q6600 vs e8400? tesko pitanje. ako ne radis obradu videa, 3d animacije i slicno, ovaj dualac ce te zadovoljiti. vecinom ljudi kada idu na quada znaju da im treba quad, tako da bi na tvom mjestu ipak isao na 8400.
sto se tice oc-a, ide q6600 do 3.5 GHz, tesko vise (recimo okvirno, neki vise neki manje). dok ovaj 8400 bez frke preko 4GHz. tu ti ne mogu vise reci, ako netko ima jos za nadopuniti neka slobodno pomogne covjeku.

razlika izmedu ovog modela 4850 i "obicnog" je u hladenju, tj ovo je nereferentna verzija. bolje i tise hladenje, dual slot. iako mozes uzeti i 4850 sa single slot hladenjem, pa staviti S1 + 2 x 120mm ventilatora, i imati jos nize temperature, i vrlo vjerovatno jos tise hladenje. to su one kombinacije sto sam pricao da mi se neda pisati.
4870 - jaca od 4850 svakako, takoder - reviewi.
nvidia ili ati, tu ti jedino mogu preporuciti eventualno 8800GT, ako nades gdje. sve su povucene i sada su 9800GT, sa visom cijenom. tako da ti ipak preporucujem ati-ja, 4xxx serija je danas bolji izbor od ostatka ponude.

wd - brz, jeftin, tih. uzalud je govoriti vise, potrazi reviewe po netu, ima ih dosta.

corsair 450W. dosta ljudi ga ima, ima reviewa po netu. tisina je relativan pojam, bolje pitaj nekoga tko ga ima kakav je na opterecenju. inace, izvrsna napajanja + 60 mjeseci garancije.

kuciste. upravo mi dovezao overseas bas to kuciste (i E5200m jeeeee!!!!!). uglavnom, velicinom je prakticki kao sva midi kucista, mozda malo siri. iznutra dosta mjesta, rupa mali milijun za ventilatore (naprijed jedna, iza dvije (2 x 80mm ili 1 x 120mm), i jos dvije 120mm na bocnoj stranici. sto se tice samog rada, dal zvoni, to ti mogu reci tek kad ga sklopim. ali ovako na prvi pogled mi se cini ok, ustvari i zato sam ga sam uzeo.

Burko je offline