View Single Post
Staro 19.09.2008., 10:55   #28
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Nesmatram se nekim pro-om u vezi ovog pitanja (tekućeg metala) ali eo moj osvrt na cijelu ovu priču.

Teško da će u kuleru biti živa ili neki sličan metal koji se u prirodnom obliku, tlaku, temperaturi pojavljuju u obliku tekućine.
Pošto postoji pumpa onda vjerojatno je u tekućem stanju, ali ni to nije toliko bitno jer je Silverstone (ili kako se već zovu), proizvodio hladnjake koji u pipama imaju nekakav prah.

Zašto vas par nebi uzelo u obzir da pod tekućim metalom misle na nešto konzervativnije tipa:
- neke termalne paste imaju u sebi dosta srebra i time dobro provode toplinu, dodajte tome još i cirkuliranje i eo dobrog hladnjaka. Pošto je većina srebra u tom fluidu mogu ga nazvati tekućim metalom. Dobra priča prodaje proizvod a ne performanse ( bez suvišnih komentara tipa mi vamo na forumu znamo šta kupujemo, ovakvi forumi obuhvaćaju relativno mali broj korisnika, "Tata kupi mi cooler koji ima tekući metal u sebi!! Pa znaš tata, to ti suuuperrr!!")

-isto tako je moguće kupiti razna ljepila za sitne popravke koja su okarakterizirana kao tekući metal (naravno, kada se pomiješaju dvije komponente i osuši, nema više tekućeg u nazivu) ali tko kaže da ta druga komponenta mora biti ta koja će osušiti ovu drugu komponentu. Može biti neka koja poboljšava fluidnost. A i da je, pošto se radi o zatvorenom sustavu, nema sušenja
-siguran sam da postoji još x sličnih stvari koje bi se mogle klasificirati kao tekući metal.

Tako da je ovo dobro promoviran proizvod koji se istek treba dokazati te u njemu nije ništa spektakularno ni novo, samo je lijepo zapakirano.