Citiraj:
Autor Mad ID
Hmm pa u linsku monitori opce nisu spojeni, samo su izlozeni. Mislim vrti se neka glupost preko analognog sučelja i nekog razdjelnika..i svi monitori bez ikakvog podesavanja. Tak da ovo kaj velis ne vrijedi nist  U Linksu je moguce gledati iskljucivo izgled, a T220 je najruzniji  hebemu kad ce neki dobar monitor
|
ovak.
na vecini testova imas vjernost boja za kalibriran i za nekalibriran monitor. difoltne postavke nekog monitora su ono sto ce 90% korisnika na kraju gledat i po cemu ce sudit. druga stvar, ako si kompanija ne moze dat truda i nastelat te proklete setinze da po difoltu dolaze barem priblizno tocno, to je po meni VELIKO sranje. stoga smatram onaj difolt sto gledas jednako vrijednim kao i nastelane vrijednosti.
drugo, posto su svi monitori spojeni na isti razdjeljnik i imaju jednak izvor signala, opet se moze radit komparacija barem po prikazu boja i vjernosti prikaza, a backlight nema nikakve veze sa ulaznim signalom. dakle da se barem nesto zaklucit iz onog iz linksa. normalno da necu gledat ostrinu ili sta ti ja znam, ali komparativna usporedba donekle vrijedi.
meni u biti u cijeloj stvari nije jasno zasto ti sto prodaju monitore ne idu na foru sa yieldovima kao sto se radi s procesorima. dakle, ako je slabija matrica ili ako ima bad piksel, daj ga za nizu cijenu stavi neku oznaku, ako je suprotno malo vecu premiju gotovo. znam da njih boli kita u konacnici za nas, al ono, ja bi to zakonom uredio. dosta rondanja s moje strane.