View Single Post
Staro 18.09.2008., 21:34   #16
ervol
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Za 400kn zaboravi na kvalitetan big tower (novi) to jednostavno nije ostvarivo u toj kategoriji imaš samo one limene kištrice koje se pigaju kad ih pogledaš, od 500ak počinju čifovi (ako baš oćeš big tower) upiši u nabava.net "big tower" sa željenom cjenom pa sam gledaj kaj ima da ti se sviđa...

PSU do 400 kn imaš solidan izbor a za malo ispod 500 imaš i corsa ali to je već dosta preko tvog originalnog budžeta (kad se uračuna da je i case i PSU 500kn dakle šiša ti origigi procjenu za 400ak kn)...

Recimo ja sam na midi tower i PSU potrošio oko 1100kn prije par mjeseci, da sam uzimao big tower to bi vjerojatno bio antec p182 ili sharkoon rebel 12 ali oni su dosta iznad ovog kaj ti ciljaš, IMHO to je onako neki prosjek za solidno kućište i PSU za prosječnu konfu sa određenom "rezervom" tako da ako ideš na manje moraš rezati ili case ili PSU (ovo potonje nije baš pametno) prema tome odluči sam kako ćeš si složit...

Teoretski Fortronac PNF 400w i neki chief bi te zajedno izašli u tom rangu (750-800kn) s tim da računaj bar još 100ak na dodatne ventilatore i adaptere za fortronca i ostale điđe...
Što kažeš na ovu kombinaciju: Big toweri su, pošto se komp ne miče puno ne vidim logiku u davanju ogromnih para u kučište kad ga ionako mjenjaš sa svakom konfig. U ovo prošlo sam upuca lipe pare a trenutno ne vidim prednosti toga. Prednost većih kučišta (po meni) je lakše hlađenje, komoditet u kutiji, podržava ploče većih formata i u budućnosti bi se moglo isplatiti. Nek mi netko kaže zašto je Big Tower ili neki veliki MIDI tower bespotreban? Volio bi čuti drugo mišljenje.

Evo najeftinijih Big Towera:

Big Tower, CHIEFTEC GX-01B-OP, bez napajanja, crno 469,00 kn
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=022183
ili
Big Tower, SPIRE Sword Fin SP-9007B, ATX 2, crno, bez napajanja 399,00 kn
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=028758

2. pitanje: Napajanje, brand name od nekih 400 kn i 400-450W može pokriti modernu konfiguraciju s 2 diska i u budućnosti možda i 2 grafulje i biti tiho? Jel tražim previše i koliko bi trebao dati a da sve zadovoljim, naglašavam da mi je tišina bitna.

Konfig. bi koristio za sve, od aplikacija, CS3-a, igare (FM 2008..), muzike i filma...

do slušanja
ervol je offline   Reply With Quote