View Single Post
Staro 17.09.2008., 11:39   #28
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor schnajc Pregled postova
Eto, da kazem svoj prva iskustva...
Dakle, masina je Phenom 9850BE, na Gigabytovoj ploci s 790GX chipsetom. Hard je Seagate 7200.11 500GB, a RAM 2x2GB Kingmax. Graficka je integrirana, jerbo prvotna namjena nije igranje A s druge strane ako bude para mozda u dogledno vrijeme i uleti 4760...

Staro racunalo mi u sebi ima Athlon64 3400+. I u odnosu na njega osjeti se da sustav puno lakse dise i odgvora, pogotovo u multitaskingu. Porast brzine u odnosu na stari komp sam usporedio u brzini simulacije jednog modela u COMSOL-u (FEM alat). Ono sto je stari komp racunao u 850s, novi komp izvrsti to u 190s. Po meni sasma zadovoljavajuce.

Ali s druge strane recimo, imam osjecaj da hrpa svakodnevnih aplikacija nije prilagodjena viseprocesorskim sustavima. Tako npr. WinRAR opterecuje svaku jezgru s oko 70%.

Sto se tice 790GX chipseta, ACC mi se cini oke. Doduse ja nemam iskustva s klokingom na drugim chipsetima. Bez podizanja napona procesor je bez problema radio na 3GHz. Izvrtio jhe simulaciju u COMSOLu bez problema, jedino je stock kuler jedva drzoa temp procesora na 60°C.
S druge strane kada se postavi ACC na -12%, na 2.5GHz sam uspio spustiti napon za 0.2V i radilo je sve bez problema... Dakle, svasta se lijepo moze s tim...

Grijanje chipseta i VRMa nije problem... Blago toplo na dodir...
Ovo za winrar mi je čudno, on inače izvrsno koristi dodatne jezgre... Imaš li možda neku stariju verziju winrara?

Jesi isprobao možda kako funkcionira power saving?

Kad sve posložiš napiši koju riječ više o ploči, (performanse, stabilnost, mogućnosti...) možeš i koji ss okačiti

Možeš to i ovdje staviti:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68200

Inače, nakon Gigabyte MA790GP-DS4H i Biostar TA790GX A2+, u HR je došla i treća 790gx ploča, DFI LAN PARTY JR 790GX-M2RS