Koliko znam 4850 i 4870 se ne mogu još modat i mislim da službeno ne postoje FireGL kartice bazirane na tim čipovima. Vjerovatno postoji nekakvo polovično modanje ali to nije to.
Imam 3870 koja se bez problema moda u v7700 s tim da dobro prokopate Guru3D forum.
Kad dođem kući postat ću skriptu za modanje 3870/3850 na XP x64 koja provjereno radi od mene sa driverima iz 6 miseca 2008. (Molim vas ne pitajte za x32 ili vista scriptu jer je nemam niti me interesira)
Meni recimo 3ds max na softmodanoj Quadro FX 4000 radi 2-3x brze nego s klasicnim driverima. Kod softmodane 3870 nisam primjetija neko znacajnice ubrzanje za razliku od klasičnih drivera u 3ds maxu iako specview perf ubrza 10x. (Uvijek se koristi D3D)
Mogu također reći da mi je max najbolje radio s softmodanom Quadro 4000 (Gefoce 6800GT). Mislim da nisam primjetija nikakve bugove i brzina je bila super nažalos karta je crkla i teško je više nabavit jednu 6800GT.
Meni je dovoljno što koristim FireGL drivere optimizirane za 3d program, a ne za igre jer je većina ovih programa puna bugova i bolje radi s profi driverima.