View Single Post
Staro 15.09.2008., 18:15   #1
Tox78
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
neke ideje za sprijecit zujanje i vibracije kucista

Imam kuciste Thermaltake Matrix VD2000BNS http://www.thermaltake.com/product/C...rix/vd2000.asp kuciste je inace ovak ok ja volim jednostavne linije nista futuristicko a i dosta je kostalo pa sam mislio da ce bit ipak malo kvalitetnije jer sam prije sa starim imo isti problem... prioritet mi je tihi komp uzeo sam i potenciometar fanmete2 da smanjim prednji i zadnji vent od 120 mm na 500 rpm i cooler od proca je ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro kojeg pomocu easytune5pro isto smanjim na nekih 600 rpm i napajanje je Forton PNF 400 W sve je totalno tiho jedino je probelm vibracije i zujanje kucista ... nekad nezuji i onda pocne pa moram samo malo namjestit bocnu stranicu ili prednju masku malo stisnut da prestane ali to me izluđuje nekad pocne toliko zujat da ni najglasniji ventilatori i cooleri nisu toliko glasni ... dal netko ima neku ideju osim obljepit cijelo kuciste nekom trakom ako bi i to pomoglo, kako kuciste nekako ucvrsiti da nema tog prozujavanja od vibracija, mozda pomocu nekih guma bolje prednju masku ucvrsiti i bocnu stranicu ili tako nesto mozda, jer mi stvarno nekad ide na zivce kad pocne to zujanje pa ga moram pipkat i namjestat da prestane ...
Tox78 je offline   Reply With Quote