Eto, da kazem svoj prva iskustva...
Dakle, masina je Phenom 9850BE, na Gigabytovoj ploci s 790GX chipsetom. Hard je Seagate 7200.11 500GB, a RAM 2x2GB Kingmax. Graficka je integrirana, jerbo prvotna namjena nije igranje

A s druge strane ako bude para mozda u dogledno vrijeme i uleti 4760...
Staro racunalo mi u sebi ima Athlon64 3400+. I u odnosu na njega osjeti se da sustav puno lakse dise i odgvora, pogotovo u multitaskingu. Porast brzine u odnosu na stari komp sam usporedio u brzini simulacije jednog modela u COMSOL-u (FEM alat). Ono sto je stari komp racunao u 850s, novi komp izvrsti to u 190s. Po meni sasma zadovoljavajuce.
Ali s druge strane recimo, imam osjecaj da hrpa svakodnevnih aplikacija nije prilagodjena viseprocesorskim sustavima. Tako npr. WinRAR opterecuje svaku jezgru s oko 70%.
Sto se tice 790GX chipseta, ACC mi se cini oke. Doduse ja nemam iskustva s klokingom na drugim chipsetima. Bez podizanja napona procesor je bez problema radio na 3GHz. Izvrtio jhe simulaciju u COMSOLu bez problema, jedino je stock kuler jedva drzoa temp procesora na 60°C.
S druge strane kada se postavi ACC na -12%, na 2.5GHz sam uspio spustiti napon za 0.2V i radilo je sve bez problema...

Dakle, svasta se lijepo moze s tim...
Grijanje chipseta i VRMa nije problem... Blago toplo na dodir...