Eh, ako može jedno pitanjce.
Baš sam krenuo pitati na forumu "kako najbolje prebaciti iz MOV u AVI", i to konkretno baš .mov file koji snimaju fotići (dakle većinom je riječ o jpeg sličicama koje tvore video, i nekom audio formatu u mono zapisu, sve spremljeno u .mov).
E sad, na RAD Tools sam i ja slučajno naletio, i to JAKO slučajno (isti dan sam išao gledati video fajliće iz jedne igre za što mi je trebao Bink player kojeg sam onda instalirao, i kad me pitao kum kako da malo "smanji" filmić koji je snimio fotićem

)
Eh, ali naravno da imam jedan problem. Svi programi koje sam jučer isprobavao prije RAD Video Toolsa su imali problem sa zvukom. RAD odlično to sve sam automatski prepozna i konvertira, i na kompu mi filmići odlično rade a omjer veličine je cca 6:1, dakle mrak. Ali kad sam se ponadao da bi to radilo i na DivX playeru, opet problemi sa zvukom. Nije tako grozno kao s drugim programima (gdje sam imao samo šumove), ali taj "mono" zvuk na DVD/DivX playeru zvuči kao da dobivam na zvučnike samo "pola" i od tog mono.. Recimo da kad netko priča, pola zvukova fali, pa kao da čovjek preskače pokoje slovo i dosta čudno zvuči. Uz to ima i nekih manjih šumova..
Jel netko ima kakvo bolje rješenje za to? Ili da jednostavno zaboravim pokazivanje tako snimljenih filmića na DVD playeru?
Detalji:
filmić snimljen sa Panasonic DMC-FZ8, 640x480, 30fps, piše da je to "QuickTime Motion JPEG", i RAD Tools "file info" kaže: 32bit color, alpha plane-No, i kad idem konvertirati kaže još da je to 8000 Hz/8bit/mono zvuk, mislim da je ovaj drugi proggy rekao da je PCM 8, slab sam u audio/video vodama, ali to je obični wav koliko se ja sjećam
Dakle, ima kakvo rješenje? Aha, da, i kao output u RAD toolsima sam odabrao AVI i pod compressor XviD (1500kbps, single pass), drugo ništa nisam dirao ni podešavao..
EDIT: Evo našao sam nakon malog miljona kombinacija i traženja drugih programa.. Trebalo je samo u RAD Video Tools pod "Convert audio" (tinova druga slika) odabrati ili 16bit mono ili 16bit stereo "Convert output format". Pa eto, da piše ako još nekome zatreba.. Ja sam kasnije stavljao stereo, malo veći fajlić, ali meni na DivX playeru bar dobro zvuči, pa sam sretan.. a i dalje je to 4-5x manji file nego je "motion JPEG" (original).