View Single Post
Staro 14.09.2008., 11:11   #9
gladijator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
evo mjerenja,uglavnom neke stvari prilično zbunjujuće:
u uputstvu od ups-a stoji da je sa baterijom od 12V 4.5Ah ,backup time 12-30minuta,ovisno o opterećenju.ok,skinem sa skutera skoro istu takvu,novu,12V 4Ah i spojim.
1. struja punjenja je u početku bila oko 320mA i u nekoliko minuta pala na jedva 140mA s tendencijom daljnjeg pada.
2. isključem kabel napajanja ups-a,na izlazu nema ništa,sam pretvarač 12-220 i ona signalna beep-alica vuku oko 0.92A,malo previše ili....?
3. na izlaz ups-a spojim samo radio,8W i isključim kabel od struje ups-a. napon na izlazu oko 190-194V ???? struja koju sad vuče iz baterije je 1.07A.
4. spojim na izlaz uz radio i žarulju od 60W.to je otprilike ko jedan slabiji pc (60+8=68W). ups se nakon 1-2s potpuno ugasi,bez čak i onog dugog beeep za potpuno praznu bateriju.
5. vratim org bateriju od ups-a,struja punjenja jedva 74mA i ta baterija ne može izdržati niti radio par sekundi.
počinjem sumnjati i u elektroniku,ako s novog akumulatora 12V 4Ah ne može dati na izlazu 220V,a opterećenje samo mali radio od 8W??? ili to sve ipak tako radi? što ako kupim novu bateriju od 7Ah pa bude ista stvar? znam da je struja punjenja u početku jača,kasnije se smanjuje,ali ovo sa novom baterijom mi je malo čudno da padne tako brzo,u roku nekoliko minuta ko da je puna.a ako je puna kako ne može držati opterećenje od 70-tak W niti par sekunda???? ova prošla baterija je znala drždati komp u potpisu,jedan uredski pc sa celeronom 2.5 i monitor, nekoliko minuta.

Zadnje izmijenjeno od: gladijator. 14.09.2008. u 11:26.
gladijator je offline   Reply With Quote