View Single Post
Staro 13.09.2008., 23:18   #5
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
može raditi, kako Nikky veli, podosta ljudi je to napravilo i sve radi za 5. nije to ništa novoga.
probaj nabaviti akumulator što bliži onim vrijednostima koji si izvadio.
(ako nema točno, bolje bi uzeo 2-3 Ah jači, jer slabiji ti ne bi možda bio dovoljan a onda ti se kasno žaliti)

Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
kako ga postaviti:
1. Da se računalo napaja direktno iz mreže, pa u slučaju nestanka struje prebaci na bateriju
2. Da se konstantno napaja iz baterije koja se usput i puni
To su aktivni i pasivni načini rada, te moraš pogledati u uputsvima svog UPS-a u kojem je načinu radio, te tek onda možemo razmisliti kako bi se to elektronički spojilo...

nema o tome što za razmišljati, ups se puni cijelo vrijeme(održava napon baterije na 12 ili 24V npr)
a struju šalje drito u pc, onu iz zida.

u slučaju nestanka struje, relay uključuje DC/AC inverter i šalje 220V na izlaze. neki lošiji modeli se i čuju kako lagano zuje prilikom tog procesa.

dakle, ups NE drži komp cijelo vrijeme na 'svojim leđima'
(jedino što troši je AC/DC koji puni bateriju 24/7 jer nikad ne zna kada ce nestati struje)

osim toga, svako pretvaranje napona ima gubitke (PSU od kompa ima oko 20% gubitka)
pa evo ti usporedbe koje bi to bacanje bilo da stalno pretvaras 220V na 12 za akumulator,
pa onda sa 12V dizes na 220, da bi metar poslje PSU to spustao na 12V i slično...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera

Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 13.09.2008. u 23:37.
TomRi je offline   Reply With Quote