trustov ups 600VA,kupljen 2006. u 8.mjesecu,jamstvo 2 godine i nakon dvije godine i mjesec dana ode baterija. ispitam jel je punjač puni,sve ok.spojim neku sijalicu na 12V,drži 30s i gotovo. ko da su tempirali da prođe jamstvo i onda da crkne.
kako sam prije neki dan na skuteru mijenjao akumulator,uzmem onaj stari samo da provam. on je samo 4Ah(plus što je slabo palio motor na njega),slab je u odnosu na ovaj u UPS-u koji je 7Ah.ostavim ga 15 min spojenog, da se malo napuni,stavim žarulju i neki radio,ukupno oko 70W i radi.ne može držati duže od par sekundi,ali dobro.star akumulator. i sad pitanje iz naslova: što mislite jel bi se moglo staviti neki suhi akumulator za auto,najmanji mogući,24Ah ili tako nešto,žicama ga spojiti na ups (koji je usput i najobičniji punjač akumulatora) i da to radi? jel netko provao nešto slično? novi UPS, a da nešto vrijedi je najmanje 500-600kn,a akumulator sam nije više od 200-250kn.upola manje.budući meni elektronski dio radi normalno,šteta bi ga bilo baciti u smeće samo zbog baterije. što se prostora tiče,ne smeta me akumulator jer ga mogu staviti u jednu prostoriju za ostavu koja je provjetrena.
da čujem vaša mišljenja!