View Single Post
Staro 12.09.2008., 21:55   #1
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Neispravan RAM a prolazi MemTest ???

Bok !

Evo jedno moje iskustvo pa mozda nekome pomogne.

Uglavnom prije nekih 10ak dana komp poceo bacati BSOD (Blue Screen Of Death) i to neovinso jel ja radio nesto ili satmo bio upaljen. Nekad je radio po 3 sata bez beda a nekad BSOD nakon 15 minuta. Naranvo prvo sto sam pomislio je RAM.

Ostavim komp preko noci da vrti MemTest (sa Hirens boot Cd-a v9.5) i do jutra izvrti 5-6 passova i SVE OK (imam 4*2GB). Ok tada sam otpisao RAM i krenuo dalje. Sutradan cisti windowsi i svi novi driveri. Ista stvar BSOD dok surfam ili dok scaniram sa Nodom ili bilo sto radim ali uvijek u nepravilnim intervalima. Virusa NEMA (cisti windowsi i driveri). Tada sam presao na graficku tj. gledao i pratio grijanje i instalirao nove i stare drivere. Uglanvom ni to nije pomoglo. Onda sam ispitivao Disk po disk (otkopcavao i spajao jedan po jedan a imam ih 5 koamda pa je i to potrajalo 2 dana )

E onda je doslo na red manualno testiranje RAMova . Jedan po jedan RAM i jos u kombinaciji sa drugim, trecim, cetvrtim i to dan-dva sa svakim u kompu da vidimo jel sve radi. Na kraju sam uspio naci krivca (nakon 8og dana testiranja) i definitinvo je stroj nestabilan sa tim RAMom dok sa ostalih 3 komada (6GB) radi rock solid (48 sati test).. Onda sam izvrtio MemTest sa samo tih 2GB ustekanih (i setao ih po slotovima) ali i dalje PROLAZI sve sto MemTest proba . Mislim kako da reklamiram ram koji prolazi testove ?? I napokon na kraju se Hirens boot ipak pokazao dobrim jer ima Shareware GoldMemory test v5.07 koji je nasao hrpe errora (od 92% do 100% je nasao preko 60 gresaka).

Eto sad bar imam dokaz da je ipak ram pokvaren pa reklamacija nece biti problem. Sorry na duzem postu ali mozda nekom pomogne kad mu se dogodi kao i meni da MemTest nista ne nadje ( a mislio sam bas da je on bulletproof i super za te stvari).