View Single Post
Staro 12.09.2008., 20:03   #2
kagjes
Premium

Datum registracije: Nov 2006
iam 22" i 19" i kombinacija je odlicna za moju upotrebu. po visini su skoro identicni pa si odlicno pasu a 19" kao sekundarni je super jer realno ti ne trebaju 2 wide monitora

za upotrebu 2 ekrana postoji samo jedan dobar opis:

multitasking ocima.

1. ako imas vise od jedne aplikacije otvorene, i ako ti je jedna pasivne prirode (recimo ja na jednom ekranu uvijek drzim irc, chat, filmovi i slicno) 2 ekrana ce te upravo preporodit.

2. ako se bavis poslom gdje koristis virtualne strojeve ili remote desktop (u mom slucaju obadvoje), prakticki je nezamjenjivo. na taj nacin mozes komotno kontrolirat 2 ili cak vise racunala bez neke velike konfuzije jer su odvojeni monitorima, sto je za covjeka puno prirodnije.

3. ako se bavis poslom gdje recimo moras implementirat neke tehnicke zahtjeve, na jednom monitoru drzis tekst a na drugom radis. PUUUNO prirodnije od konstantnog alt-tabanja.

4. ako koristis aplikaciju sa puno toolbara (ja koristim Visual studio recimo) mozes sve one mini prozore i toolbare koje ne koristis tako cesto baciti na drugi monitor i oslobodit si dosta prostora. istina, isti efekt dobijes i sa vecim monitorom, al kad gledas cisto kvadraturu, morao bi ici sa nekim monstrumom od 26" da bi dobio kvadraturu od 2 monitora od 22 recimo.

4. sto se tice igara, u zadnje vrijeme igram dotu dosta. uglavnom, posto je igra dosta opsirna i kompleksna, na jednom ekranu igram dok na drugom drzim nekakav guide za odredjeni lik. jako dobro dodje jer ti ubrzava ucenje igranja. i inace, barem u visti, drugi monitor uredno radi tako da mos drzat upaljeno sto god na drugom dok na prvom igras.

rezime je da nebi vise nikad radio na racunalu bez 2 monitora. cak, stovise, nekad se nadjem u situaciji kad i 3i nebi bio zgorega
kagjes je offline   Reply With Quote