View Single Post
Staro 12.09.2008., 11:23   #13
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Realno gledano, to je vražji posao.
Da nazalost... evo poceo sam lagane pripreme (slaganje konfe) i postavljanje sustava (Intel), samo da jos nadjem potrebne aplikacije na netu, a onda na posao

Citiraj:
Mora biti identična okolina, sve ostalo baca sjenu na rezultate.
Potrudit cu se da sve bude identicno (konfiguracija, svjeze instalacije WinXP-a SP2, driveri, verzije testova, zaseban i jedinstveni sistemski disk).

Jedino ce me malo namucit razne kombinacije stripe i cluster velicina (ima ih podosta), jer je to jedini nacin da rezultati ostvare dodatnu dimenziju upotrebljivosti/usporedivosti.

A onda to sve isto za drugu konfu sa svim kombinacijama diskova, polja, cluster i stripe size-a, testova i njihovih postavki

Citiraj:
Ja imam par tona raznih rezultata koje nikom ovdje bas nista ne bi znacili.
Nemoj bas tako, ja sam prvi od zainteresiranih za svaku korisnu slicicu/graf/podatak koji se moze dobiti

A i nekako mi je gust skuzit detalje ponasanja odredjenog HDD setup-a u raznim uvjetima/opterecenjima/namjenama, te mu prenamjenom/rekonfiguracijom izbacit bottleneck(ove).

Ako imas sta zanimljivo vezano uz razne Host-based i diskretne kartice (RAID i non RAID setup) slobodno nabaci koji link

Nesto sam se u posljednje vrijeme zainteresirao i za kontrolere koji podrzavaju FIS based (Frame Information Structure) Switching na PMP-ima (Port Multiplier-ima), kako bi konacno bolje iskoristio SATA II sabirnicu i napravio rekonstrukciju HDD konekcija, ali za sada je to jos uvijek u povojima (ICH10/R ).

Uglavnom bit ce jos dosta posla ...