-Pozdrav svima.
-E vrijeme je za novi update, u proteklom vremenu radio sam na poboljsanju hladjenja 3-ce zone tj. zone u kojoj se nalazi graficka karta, samo poboljsanje hladjenja ogleda se u brzom uklanjanju vrelog zraka, (a ne u postavljanju ventilatora na bocnoj stranici kaji ce direktno puhati na karticu) tako da sam bio prinudjen da osmislim najbolje rjesenje.
-Prvo sam krenuo sa nacrtom i izradom kartonskog modela, ideja je bila da da taj dio mora biti iz jednog komada (tj da se ne sastoji iz puno dijelova), koji ce sa zatim saviti kako bi dobio zeljeni oblik.
-Nakon uspjesne izrade kartonskog modela (i sablona) doslo je vrijeme i za malo tezi dio, izrade potrebnog dijela od lima(taj dio sam napravio od bocne stranice nekog starog PC-a, koju sam kupio na otpadu).
-Kad sam lim izrezao, ivice lima sam obradio vodenim smirlg papirom granulacije 600. Samo savijanje lima nisam mogao uraditi kod kuce (mogao sam ali vjerujem da krajnji rezultat ne bi bio zadovoljavajuci), tako da sam morao potraziti limara koji ima adekvatnu masinu za savijanje lima, naravo i punkt aparat da to sve povezem.
-Nakon savijanja i povezivanja dijelova slijedi ponovna obrada (smirlglanje), i pravljene pokrova kojeg sam napravio od pleksiglasa koji pripada mom prvom modu (kojeg jos nisam zavrsio, drugi put hostacu fotografiju, bilo mi je mrsko da trazim pleksiglas i ponovo rezem okrugli otvor).
-Zatim sa namontirao vec pripremljeni ventilator, tako da sam na kraju prezadovoljan njegovim radom (mislim na njegovu efikasnost i bucnost).
-Sam mod se gotovo priveo kraju jos imam da unutrasnjost kucista ofarbam u mat crnu boju, naravno da zaljepim filter za prasinu na vec napravljeni ram i montiram ventilatore, tako da vam vec sada mogu pokazati kako unutrasnjost Chieftec-a izgleda.
-Na slici nedostaje pregrada izmedju zone 1 i 2, koja fizicki razdvaja prostor namjenjen napajanju od prostora gdje su smjestene ostale komponenta (kad ofarbam kuciste pregrada ce biti namontirana).
-Do sljedeceg pisanja pozdrav.