Citiraj:
Autor Gjurovski
Ajmo ispocetka....
Bogdo znas sloziti ali mozda male preinake napraviti
1. Zasto ta maticna?
*osobno bi na neku jeftinu Gigabyte (oko 500 kuna) koja moze bez beda toga E8500 poslati na 4,0Ghz (vise od toga sumnjam da ce mu trebati uopce, ako i toliko) ili na neku Gigabyte poput X38-DS4 koja je 100 kuna skuplja pa bar moze dvije 4850 u CF (duze ce se igrati sa vise detalja nego sa jednom 4870)
Ovo je po meni ni vrit ni mimo... 
Edit: moze P45 Ausica CF ali kroz drugi PCI-E slot pusta samo 8x pa kada se to zbroji sa iovako dosta losim driverima nije da bas vise spada pod kategoriju ulozeno dobiveno 
|
Konfa od 12000k kn i štednja na matičnoj?No-go.

P45 ima u CF 8x na obadva lane-a.Obzirom da je u igrama oscilacija unutar 3% naspram x16,što i dalje ne ukazuje na gušenje zbog slabe propusnosti,ja nebi previše razbijao glavu s time.
Citiraj:
Autor Gjurovski
2. Sto se tice proca moze ovaj, moze i E8400 moze i E8200 a moze bome ako se oce usparati 400 kuna i E7200 pa se u biosu samo sabirnica sa 266mhz digne na 333mhz i voila imas proc koji radi na istome taktu kao i ovaj E8500....
* ako bi se islo na dvije 4850 u CF onda bi recimo uzeo E8200 nesto jeftiniji a ide bez problema isto na 4.0ghz (tema na tisuce da se u gornjim podforumima da se i sljepac moze snaci, recimo 3.6 bi bilo dovoljno da se fino nahrane ove dvije u cf.... nhf)
|
Čemu E8200 radi uštede od 150kn?Nije bezvraga E8200 taj koji je,isto vrijedi i za E8500.Ti možeš potrefit E8200 koji će ići dobro.Isto tako možeš potrefit i onog koji će se mučit da bi postigao 4GHz,kao što sam ja imao takav jedan primjerak.Jezgre su iste,ali ti za 150kn više imaš i toliko veću šansu da potrefiš kvalitetan primjerak za kojeg će 4,2 bit pičkin dim.Znači puno lakše je sa E8500 potrefit dobrog OCera,iz tog razloga E8600 ide tako kako ide.Nije on bolji od E8200,8400,8500,nego je visok postotak kvalitetnih primjeraka.Isto vrijedi za E7200.Nije on džaba kripl wolfdale u usporedbi sa svojom jačom braćom.Obzirom na jako pojeftinjenje tih proceva,lagano se i istopila prednost po pitanju isplativosti E7*00 serije.
Za iskoristivost,ne bih se lagano složio s tobom,o čemu sam i pisao u drugom topicu,ali još nisam imao u rukama procesor koji ide na 3,6GHz da bi isprobao,zato tu imam upitnik iznad glave,ali sa tendencijom da se ne složim

Imo,za njegovu konfu nebi pristao na ništa manje od E8500 na njegovom mjestu.
Citiraj:
Autor Gjurovski
6. Napajanje ovo od 650w stoji ako se ide recimo po dvije 4850 bez njim bacanje love, dovoljno i Chieftec 450w
|
Ista stvar kao i za matičnu,na tome se
ne štedi.Kod kupovine napajanja u okviru recimo do 600kn nema bacanja love.Tim više jer je to komponenta koja ne zastarijeva.
Citiraj:
Autor Aerosmith
MCG ajde budi kolega pa prokomentiraj jeli mi bolje uzet konfu koju je predlozio Bogdo ili Gjurovski??
|
Bogdo ti je složio najsuvisliju konfiguraciju.
@svi-čovjek traži konfu za 12000k kn.Pobogu utrpajte mu kvalitetne dijelove do tog iznosa.Puno više vremena trošite pokušavajući složit konfu za pola tog iznosa,kakvih ima milijardu,nego da mu učinite ono što vas je lijepo tražio.Ako on može podnjet 12000kn za komp,a da mu kruva neće falit,šta se vi zamarate s time?Volio bi da ja imam tu lovu za komp,isto ko što bi volio da svako od nas ima,ali šta ćeš,bar će se netko fino naigrat iduće godine
Citiraj:
Autor Gjurovski
Edit: Neo-ST to ja zovem kvalitetan spam 
|
Jea,od čovjeka sa kvad ixtrim procesorom