Ma meni je taj cijeli koncept te vise manje teorijske grane znanosti o svemiru fascinantan, ali sa jednom masnom dozom rezerve.
Ono sto mene ubija u pojem je to sto svako malo nesto novo otkriju, prostudiraju i onda padne u zaborav i nitko nista o tome.
Primjer; Einsteinovo misljenje da je brzina svjetlosti konacna i da nema dalje. Sve sto ima masu nemoze ju prestici niti stici bla bla bla. E sad nedavno sam procitao da je neki ludi azijat Wang ili kako mu vec ime to uspio. Isto se ''naime'' u znanstvenim krugovim digla prasina. Vec sam se vidio kak ljetujem negdje oko NGC 185 sve super sve pet, pocele neke bjesne teorije i samo sto nisam imao priliku dozivjeti lokalni čarter let do sombrera par milja s.g. od nas kako usporava ko uss enterprise i kifla.
Mrtva mrtva tisina. Palo u vodu ili sute ili se neko malo zajebo kad je prenosio vjest.
Tak da ono stvarno, ali stvarno to sve sa dozom rezerve i bez optimizma...
Zivo me zanim i bas cu pratit sto ce nama smrtnicima reci nakon ovog eksperimenta.
Vec vidim celavog prof.dr.sc.Barneya kako nakon eksperimenta govori kraj LHC, da ovo je bilo revolucionarno. Dalo nam je uvid u postanak svemira (super - sva sreca pa se eksperiment zove uvid u postanak svemira) i naucili smo nesto novo ( a sto? Podjeli sa nama.. ) sto prije nismo mogli. Ovaj eksperiment je naprosto revolucionaran za znanost.
Onda nakon toga par slika filmova sa domjenka i ko da se nista nije dogodilo. Ono nista, njente, svi zaboravili na to, nestalo, nepostoji, nigdje nista ne pise, meni apsolutno totalno nebitno.
U najbolje slucaju ce reci da su uspjeli dobiti nesto kul, sto je savilo neku zraku svijetlosti, da su to pomno zabiljezili, napravit ce za nas tulce graficku animaciju koja ce se vrtit na CNN i evo ode 8 miljardi dolara. A da su mi dali samo miljon od toga, pa yebemu ja bi barem zabavljao javnost ko Ante i Simona sigurno mjesec dana. A zalosno je to sto cu od toga imat vise zabave i sto sam naucio kako se _nikako ne_ češljat i ne ozenit sisatu glupu plavusu, nego sto sam dozano od tog, jel, eksperimenta.