To podrucje je tolko abstraktno i toliko nepoznato da je ovo predvidjanje po forumima sa mass histerijom jedna velka glupost. Bilo bi pametnije da nabacimo procjenu koga ce sljedeceg Amerikanci napasti, nego o ovome (a i ta tema bi bila mega trosenje vremena).
Znanost tek pocinje otkrivati i to tek debelo debelo teoretsko sto su to crne rupe, a kamoli da bi uspjeli umjetno napraviti jednu/dvije/tri+....+∞ ili koliko vec...
To sto su novinari napravili mass histeriju nije prvi put. mislim da su u zadnjih 5 godina vec napravili 10 puta. I to je sve pocelo sa onim prokletim filmom armageddon i onda jos 10 takvih na tu šemu.
Cijelo to podrucje fizike je tolko neshvaceno i nepoznato da jos nije ni blizu dokazano da crna postoji kao takva kakvu mi percipiramo, ono sto znamo da ih nije moguce detektirati direktno, barem ne za sada, nego se to tamo nesto nagadja racuna sa nekim zakvrivljenjima svijetla (grav. leca ili tako nesto), pa tu pucaju neke teorije o usporavanju objekata koji udje u nju i onako sve to zvuci djeluje dosta SF, pa jos neko pobijanje zakona o očuvanju masa i jos ziljardu teorija/poludokazanih teorije/predpostavki od kojih bjeze i sami fizicari brzinom c, jer ne da nista od toga nije sigurno nego ono nasli se nas par i pili za stolom i bubnuli pa mozda je tocno. ostatak necu ni komentirat jer je jos tolko teoretski vise od ovoga da mi se neda teoretizirati. za to su placeni znanstvenici sa 3 fakulteta i doktoratima. Osobno mislim da su preplaceni, ali dobro.
U svemu tome postoji jedna cinjeca. Covjek kao bice u svemiru je tolko mali, da bi svi jos jednom trebali pogledati
zadnju scenu MiB prvog djela . Toliko bi bilo divno i krasno da znamo sto je to tamo dalje i zasto je to tamo dalje i gdje je to tamo dalje i gdje je kraj ovoga, sto je kraj iza onoga i nitko sretniji od mene da se sazna/dokaze, pa makar i jedna stavka od toga, ali nazalost sa sadasnjom brzinom razvoja znanosti to necemo dozivjeti jos barem sljedecih 5000 godina.
E da. Dobra mi je i teorija o onoj ''tunguskoj eksploziji'' . Milsim da je cak bila rasprava jednom o tome da je to bila crna rupa u prolazu. Uglavnom sad brijem mozes kupit eliksir zivota za 5$ ->
http://tunguskablast.com/corp . osobno mislim da su rusi radili najvecu podzemnu destileriju vodke u povijesti covjecanstva, al nisam jos razvio puno teoriju o tome...