View Single Post
Staro 09.09.2008., 23:37   #1960
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Napisao bih ti ali bi se naljutio

Sad ozbiljno, lijepo nam još jednom napiši kako su, preko čega i gdje spojeni monitori na grafičku. Pod WinXp sve to radi ili ne? Napisao si da ni sa Ubuntu ne radi. Ako nigdje ne radi onda nije problem sa driverima nego sa hardwareom. Obzirom da te prilično teško pratiti što si sve napravio, možda bi stvarno bilo najbolje da netko ili ja naleti do tebe i pokuša.
Ovako konfa je pod moj komp a monitori su 22" Benq i 15" Compaq

U windowsima xp sve savršeno radi ali na visti me jebe a ubutnu je bio boot s cda..ono kao isprobaj pa instaliraj

Benq je spojen na grafulju preko DVI kabla a Compaq preko VGA kabla ali je na kraju DVI to VGA konverter jer grafa nema VGA (D-SUB).

Znači dignem vistu uredno i to sve fino radi. Imam slike na obadva monitora radi u modu dual view.

Nakon dizanja drivera koje sam prethodno skinuo s nevidija stranice boot sekvenca računala prikazuje se na 22" Benq monitoru a početi screent za login se zatim prebacuje na Compaqa te na 22" monitoru dobivam poruku "no signal detected".

Probao sam kroz display setting staviti da mi extenda destkop na Benqua i da je on glavni monitor ali bez uspjeha. A i kada bi uspio poslije restarta vraca se sve na staro tj. compaq preuzima glavnu rijec.

Probao sam i sa nvidia control panela. Ista stvar.

Odaberem da mi postavi monitore kao dual view Benq+Compaq te da je Compaq glavni monitor. Nakon što kliknem na apply i save thih settings (ok) vracaju se postavke bez moje akcije/kontrole na single view tj da je Compaq jedan jedini monitor.

Probao sam i sa "ultra mon" programom ali kao što možeš vidjeti na gore stavljenim slikama ne vidi se Benqu tj. kao da je "deaktiviran" mogu ga aktivirati (nakon par restarta računala) i opet nakon restarta compaq preuzima glavnu rijec.

Samo napomena i kada sam uspio dobiti sliku na Benq monitoru nisam bio u mogucnosti staviti vecu rezoluciju od 1024x768 to je BTW najveca moguca rezolucija za Compaqa.

Nekako imam filing da su driveri smrdani ili jednostavno mozda ovaj DVI>VGA konverter radi probleme.

Eto mislim da sam sve napisao.

Lp

Hamm
Hamm je offline   Reply With Quote