Evo, ovako, imam jedan sitan, praktički nebitan problem, al svejedno, iritira me.
Svaki put kad otvaram neku video datoteku (wmv, avi....nebitno), i to datoteku koja je po defaultu namještena da se otvara u WMP, Vista me svaki put ponovno pita s kojim programom želim otvorit tu datoteku.
Dakle nešto očito ne štima sa WMP "file associations thingy", jer ako recimo tu istu datoteku stavim da se otvara u BS Playeru, svaki put će ju automatki pokrenut u njemu.
Dakle, problem se javlja samo kada određeni file type "asociram" sa Windows Media Playerom, i onda me svaki put ponovo pita sa čime želim otvorit taj filmić, što me iritira.
Podesio sam u Control Panelu u Default Program rubrici sve kak treba, svi ti fajlovi su pod WMP-om, al svejedno, Vista koda to zanemaruje.
Počistio sam registry (sa RegCure-riješio me mnogih muka sa XP-om), ali nije pomoglo, skenirao viruse (Nod32), isto štanga, sve čisto. Probao sam skinut s neta WMP, pa ga ponovno instalirat, al iz neobjašnjivih i nepoznatih razloga (

) mi ne prolazi Microsoftov (svima nam omiljeni) WGA Validation pa niš od toga....
Mogao bih jednostavno sve stavit pod BS Player (ionak gledam filmove u njemu), al baš me živo sad zanima u čem je caka, i zašto me Vista sad nakon 7 mjeseci ugodnog korištenja počela živcirat. Probo na finjaka, al neće.
Ima li neki progy koji forsira te associations? Makar mislim da to nebi pomoglo, jer svugdje fino stoji da su ti fajlovi već po defaultu pod WMP-om. Uopće nemam ideje, googlao sam, al niš korisno pronašao.....
Ak neko ima ideju (pametnu il glupu, nebitno, samo da je ideja), nek se javi, ne znam šta bih još probao.....
EDIT: Evo, još nešto sam primjetio; kad desnim klikom na start traci odete na "toolbars", pa ima tamo windows media player, stavim kvačicu pored toga, i kad idem provjerit dal je ostala kvačica, pogodite-NIJE. Ta funkcija pretpostavljam znate šta radi; kad je to upaljeno, i kad spustiš WMP u start traku (minimize), onda bude kao mini player u start traci umjesto samo naziva aplikacije. To ima i PowerDVD i kod njega funkcionira, al WMP kao da "zaboravlja" te postavke. Ebemu, već vidim reinstall Viste. Tak to počinje, od bezazlenih i sitnih problema, pa se samo počne pogoršavat i proširivat.