View Single Post
Staro 09.09.2008., 19:19   #728
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Subjektivan dojam definitivno jer su joj boje bolje, blize D65 skali, od LX aktuelnih modela (crna nije) naravno.

Gledaj na tu kupovinu dugorocno, nije malo 12500kn za 42" teli, pogledas cijenu PV80-ke koja je duplo jeftinija od 428XD-a, duplo.
Onda ti opet ostane pitanje isplativosti 1080p rezolucije na 42" tv-u. Sa druge strane imas je za istu cijenu kao i Pioneer.

Moj ti je savjet da odes do neke radnje koja ima dotivne tv i prikljuci na 42PY800 i na 428XD PS3 ili PC i pusti neki kvalitetan 1080p rip sa bitrateom preko 10, ili originalni blu ray preko ps3 ili nekog boljeg blu ray playera. Skini sa neta kalibracijski DVD, sharpness na Panasonicu na HDMi portovima da ide na 100%, takodjer picture mod na Dynamic kod HD materijala. Pa istestiraj i odluci.
Isto sam uradio za LX5090 i 50PY800, da vidis tih muka od scene do scene jedan ide ispred drugoga, ali doslovno. Crna bolja na LX-u a kad dodju na red otvorene scene da se najezis kako to izgleda na Pany-u.
Evo postavio sma temu za HD download pa mozes skinuti par stvari, ono sto je dobro, su PS3 prilagodjeni traileri tako da ih u radnji mozes pustati preko PS3 bez PC konekcije. Dakle nisu mkv zapakovani.
http://forum.pcekspert.com/showthrea...60#post1133360

Takodjer kalibrirana PY800-ka daje perverziju od slike, za istu cijenu dobijes najnoviji laksi panel sa zastitom i punu HD rezoluciju.

Vidis meni bi bio problem kad bi birao izmedju LX5090 i 50PY800, Pioneerov PUREDrive 2HD i Panasonicov vReal 3 imaju 18-bitne procesore koji su u stanju da povuku veliki kolicinu podataka pa HD izgleda nerelano dobro, em 1080p ima smisla na 50" dijagonalama, najbolje ti je da odes i sam isprobas oba tv-a.
Generalno, savjetujem ljude da kupuju jeftinije modele, zato sam ti i pomenuo py80 jer tehnika i izlazak novih modela ide nevjerovatnom brzinom, i onda mnogi koji su dali novce se osjecaju za pola godine da imaju zastarjele modele.

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 09.09.2008. u 19:46.
Nani je offline   Reply With Quote