Dobio sam dotični uređaj prije otprilike 2 godine, kada se uz pretplatu dobivao i iPod shuffle i do sad je sve radilo OK. No u zadnje vrijeme mi se često zna dogoditi to da mi veza znatno oslabi (primjerice pratim promet na utorrentu i skida mi nekih 120 kB/s i tako pola dana te onda najednom brzina padne na bijednih 5 kB/s). Vezu dijelim zajedno s burazom i njemu se često događa ista stvar, neovisno o tome da li su oba kompjutora uključena ili ne. S obzirom da mi niti WEP, niti WPA zaštita nisu uključene pomislio sam da se netko od susjeda uključuje i opterećuje mi vezu. I sad nastaje problem jer ne mogu pristupiti ruteru. Kada upišem adresu u preglednik (192.168.2.1) ona me odvede do početne stranice za login. Problem je što ne znam koja je šifra (probao sam admin i prazno i sve što mi je palo na pamet ali ništa ne pali) tako da ne mogu niti vratiti ruter na tvorničke postavke. Moguće je da je lik koji je došao postaviti ruter iz t-com upisao neku šifru i sad ne znam što bih dalje. Negdje sam pročitao da ukoliko bih stavio novi firmware da bi mi se šifra sa logina maknula, no drugdje sam pročitao da se ništa ne mijenja. Može li mi netko objasniti kako se zapravo vrši taj firmware, dali mi je on nužan i koje je najbolje rješenje u ovoj situaciji? Unaprijed Hvala!