Kao prvo pozdrav svima na forumima!

Evo konacno nakon jedno 8-9 godina kupujem novi komp. Problem je u tome sto kad sam si sastavljao zadnji put komp, vrhunac tehnologije je bio P4 (onaj prvi chip sa socketom 423

) i Radeon 9700 Pro...

I evo jos sam na toj "dinosaur" staroj ali vjernoj kanti...

Ne moram posebno naglasavati da sam totalno pogubljen u moru ovih novih naziva i komponenti i da uopce vise nemam pojma sto je sto. Zato bih molio za pomoc. Treba mi konfiguracija za igranje (u 99% slucajeva) i ponekad kakav film mjuza, malo na net i slicno... Od komponenti mi treba SVE dakle i monitor i tipkovnica i zvucnici, dakle cijeli komp jer je na ovom starom ne moram ni pricat, sve dotrajalo...

Hocu da bude mocna konfa i da moze pogoniti igre u visokim detaljima kao i nadolazece... I tak ugl. sto i svaki gamer hoce... Eventualne nadogradnje ne bih imao jer sam skuzio da se to bas i ne isplati (osim mozda RAM-a) nego da bude takav kakav je. I htio bi da se komp dobro hladi, tj da su komponente npr. maticna kvalitetna (sto mnogi zaobilaze pa tu stede, a ja to ne bih). Razmisljao sam o AMD konfi ali vidim sve se tu zale na pregrijavanje a dosta i na rikavanje, pa mozda ipak da zaobidjem to? Ugl. bilo bi dobro da je konfa do 12 tisuca, ali moze i do 15 MAX ako ce mi to drasticno nest poboljsat u nadolazecim igrama... I bilo bi dobro da konfa bude sastavljena u linksu, jer sam cuo dobre stvari o njima ili eventualno hg spotu, jer ne znam u Osijeku za druge trgovine...
PS. Ispricavam se na predugom postu!

Pozdrav!