View Single Post
Staro 08.09.2008., 02:50   #26
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor andicro Pregled postova
Vidim da si još online pa bi te još nešto pito!

Da li se mogu nekako prebaciti svi podaci,postavke i programi sa jednog HDD na drugi?
Dugo mi je trebalo da si iskonfiguriram sve po volji a ubrzo kupujem drugi HDD i volio bih na novom imati sve postavke isto narihtane ko i na starom?
mozes, koristi ghost ili neku linux liveCD distru (ubuntu) sa partimage programom

oba ta programa ce ti napravit image particije koji onda mozes samo presnimit na drugi hard, a i ako se nesto srusi samo napravis restore particije sa liveCDa, a ne moras opet sve ponovo instaliravat

iako ne znam zasto ne bi radio cisti copy paste ako particija koju koristis nije u upotrebi, ali moguce da iz nekih razloga nece htjet

kad sve zgotovis, ako nece bootat, (iako mislim da partimage ima opciju backup mbr) bootaj XP cd odi u recovery konzolu i upisi 'fixmbr'

nakon toga bi sve trebalo radit

EDiT:
izgleda da je za partimage NTFS u experimentalnoj fazi, ali sjetio sam se sad jos jednog programa, zove se 'acronis true image' pa mozes probat i s njim

i to sve naravno ako ne pricas o disku koji je odapeo maloprije, ovi programi ti nece izvuc podatke s njega
hash je offline   Reply With Quote