Evo ovako Konfiguracija iz moj kompjuter je u pitanju.
Kad sam je složio bili su windowsi na hard disku već od prošle konfe , a kako nisam mogao bootati sa dvd-a morao sam instalirati nove windowse iz postojećih.(sa setupom iz samih win koji su loadani).
Sada želim staviti vistu 64 bit i nju naravno ne mogu pokrenuti iz 32 bitne (setup). Problem je što bilo koji instalacijski dvd bio xp ili vista jednostavno zapne i neželi bootat. Nakon press any key to boot from cd stane i kopa 5 minuta i rezultira (kod viste) File is possibly corrupted. Mismatch between computed and....... values nešto u tom smislu.
Ultimate boot cd sa svim alatima uspješno pokrene.
Pokušao sam : promijeniti ide kabele na dvd uređaju , promijenio ih čak 4

no effect. Promijenio jumpere da sad stoji na master što sam bio zaboravio kad sam stavljo prvi put btw ali no effect. Izbaciti jedan keks memorije jer sam našao na microsoftovom forumu da nakon što se vista jednom instalira više nemože kod nekih konfa sa određenom memorijom pa bi sa samo jednim keksom trebala. - ništa. Odvrtio memtest no errors. Stavio orthos prime za dual core i pržio ga da vidim koliko je sistem stabilan , sve radi .... igre letu sve radi jednostavno- zaboravi na boot. Već sam očajan u čemu je problem?
Btw nemam drugi dvd za testiranje niti mogu lako nabavit od prijatelja.
Provao sam default postavke biosa učitat- ništa.
Volio bi izbjeć flashanje biosa kao rješenje.....
EDIT:
Dvd normalno radi kad je u postojećim windowsima. Provjerio sam da nije upao u pio mod. - Nije
Radi se o Pioniru 121.
Sve drugo čita.
Sad sam formatiro sa nekim alatom iz ultimate boot cd-a i ntdlr is missing se naravno pojavio jer nema os-a primarnu particiju sam obriso.
Sad pokušavam resetirat Mbr jer sam negdje na stranom forumu vidio da vista za sobom poremeti mbr da neki zato imaju grešku ali i dalje nemam uspjeha.
Riješeno flasho sam najnovijim službenim Biosom.