sto se tice archa ja zadovoljan. pacman je zakon, skoro pa i bolji od apt-geta.. mozes kroz instalaciju odabrati bas ono sto zelis i kako zelis, kroz cijelo iskustvo imas osjecaj da je onako rock solid distra
jedino eto, ako prelazis sa ubuntua instalacija zna biti malo zeznuta ali sve se da rijesiti (mozda par linija kroz xorg.conf i rc.conf). kao sto devil kaze arch wiki je zakon
ono sto mene smeta (a sto nije arch kriv) je sto ne mogu naci DE koji mi odgovara.
GNOME je ok sto se tice mogucnosti, ali ubi boze sto se tice brzine. Ali ne sad nesto strasno, nego cisto onako da se stvari otvaraju par sekundi duze i da nekoliko desetinki sporije reagira na klikove od recimo windowsa. Uzmimo za primjer kopiranje nekih fileova sa cd-a. Puno cu brze otvoriti explorer i kopirati te fileove u windowsima nego sto cu to napraviti u gnomeu. Glup primjer ali nadam se da kuzite sto mislim..
KDE - glomazan, spor, KDE4 mi je onako
Xfce - dobar ali mu fali par mogucnosti sto sam manje vise navikao u gnomeu - npr drag&drop mi je jedna od bitnijih.
Fluxbox, Openbox - jbg nemogu se na ovo naviknit. Previse minimalisticki.
Dakle trazim nesto sto ce radit brzo i lijepo a da ce imati kakve takve mogucnosti gnomea...