Citiraj:
Autor devil_kc
ja sma vec mjesec i sitno na archu. brzi je i klaitetnije djeluje nego ubuntu.
|
Cini mi se da je puno distri brze nego ubuntu, ipak je kompiliran za i386 dok je arch i686. Bas sam na laptopu usporedjivao pclinuxos sa fluxom i ubuntu. Mrak. Tek onda skuzis koliko je gnome spor i nabrijan...
Citiraj:
prelazak? dojadio mi ubuntu i instalirao sam arch jer sam ga bas imal na disku. /home mi je ostal, sve lepo radi. samo sam moral dosta konfiguiracijskih fajlova koje ubuntu naprail(direktoriji koji sa tockom povinju u home) obrisat jer ih je ubuntu ujebo. sve nekak glade radi. posto sam na flucboxu i volim konzolu rucno mountanje svega mi je najnormalnija stvar
|
Da sam sam na masini, nije mi problem montirati rucno, ali kad se zena ulogira i ubode usb stick onda je druga prica
Citiraj:
uzmi u obzir da je arch tezi za podesiti nego ubuntu jer nije klik klik klik instalaicja, treba nakucati dio rc.conf-a, na pocetku nemas X pa treba podesiti to, napraviti xorg.conf. nije nist tesko, ali pocetnika malo splasi. odes na asttranicu od archa i skines beginers guide i isprintas i dio po dio ides i nije tesko stvarno.
|
Pa nisam bas pocetnik

A i nije bed, xorg.conf sam diplomirao na ubuntu kad sam ustekao TV. Iako dandanas ne kuzim zasto kad na secondary screenu kliknem iz nautilusa na .avi zasto mi se svi playeri otvaraju na primary screenu

I na ubuntu imas dosta toga sto ne mozes adekvatno podesiti iz gui-a.
Citiraj:
preporucam. evo bas sam danas gledal od odabira os-a u grubu do skroz podignutog desktopa sa ukuvavanjem username i passworda treba mi 20 sekundi na konfiguraciji iz mmog kompa. dalje, ubuntu je pokretal oko 200 procesa (2-3 aktivna ali su pokrneuti ovi) dok arch pokrece te 50 procesa, podignuti X sa pidginom stjhermom i 2 conky-a trosi oko 50 megabajta rama. cpu usage koji na ubuntuu nije io ispod 15% sad je stalno na 0-1%
|
Ma da, *buntu svasta dize po defaultu iako broj procesa pod linuxom nije narocito bitan jer vecinom spavaju, nisu to windozeri. Iako ne znam kako ti je stalno bio na 15%, to mi se nikad ne dogadja, mozda ta dva conky-a, ipak to nesto trosi...koliko traje boot apsolutno mi nije bitno jer stroj doma ne gasim.
Citiraj:
kod normalnog rada. pacman mi se jako svida, yaourt je takoder super.. ma vidjet ces, dobar je arch, odlican. najbolja distra koju sam imal na kompu. nikakvih problema nije bilo, archwiki je ogroman i dobro napisan. community je manji nego ubuntuov, nazalost, ali kaj sad. na internetu se ionak uvijek sve nade
|
Morat cu se pozabaviti time, za pocetak cu ga dignuti u vboxu ili vmwareu i igrati se malo tako. Imam dosta toga za posloziti, ubuntu mi nije bas vanilla install tako da prelazak definitivno ne bi bio jednostavan. Predugo sam na ubuntu, a s obzirom da ne drze kvalitetu...