Problem tehnologije u indistriji/svakodnevnom životu i nije problem tehnologije nego marketinga, postoje odavno usavršene stvari koje ćemo u praksi imati za neoliko desetljeća ili čak i duže iako bi ih masovno mogli producirati sutra jer se mora maksimalno eksploatirati pogone koji se baziraju na staroj i niko nije lud da ide na nekaj novo i revolucionarno (uz jako rijetke iznimke koje samo potvrđuju pravilo) tako dugo dok se nekome može prodati staro...
Inače ja nemam ništa protiv teorijskih disciplina u znanosi pa čak niti eksperimenata koji su cilj sami sebi tj rade se čisto da bi nešto saznao ali imam nešto protiv toga da se spiči par milijardi dolara iz poreznih sredstava za samo jedan eksperiment koji uz to nema prektične namjene tj postavljam si pitanje kako neko može dobit lovu za takvu idiotariju a neko ko traži ljek za rak ili sidu neće dobit ni centa jer su "sredstva za razoj znanosti već raspoređena" tolko o tome...
Inače ja jako dobro znam što je to što oni oće dokazati i kako i taj eksperiment neće donjeti nikavo prosvjetljenje koje će napraviti munjeviti napredak fizke ili bilo čega drugoga, ako im uspije i proizvedu rezultat koji očekuju dokazat će ono što već znaju da je vjerojatno, ako im ne uspije opet neće znati dal je to krivica eksperimenta ili pogrešne teorije i vraćaju se na ono kaj su imali...
IMHO bolje bi utrošili tu lovu da se počnu baviti iskorjenjivanjem nekih lokalnih ovozemaljskih problema pa kad se njih sve utroši onda ostaje vremena za trivijalne stvari...
Inače IMHO nuklerana fizika vezana uz ovu akceleratorsku eru je usporediva sa onim čuvenim majmunom iz klark/kubrikove odiseje koji razbija kosti i sad uzme svaki komadić koji je napravio i daje mu drugo ime i onda veli kako se kost sastoji od rukg, gah, nab, đih... Onda uzme drugu kost pa ispočetka...