Citiraj:
Autor ziky
Mi svi zelimo dobiti i taj low profil jelda  laicki samo je potrebno prepisati u low 250-300 mhz. Da li si ti ponavljao to sva tri puta i da li su oni uopce potrebni ??
Jel imas kakvo rijesenje za moj problem zasto imam smetnje na externom display-u.
Da napomenem ... svetnje imam kod svake i najmanje izmjene biosa, cak i kad je rijec samo o modu ventilatora 
Ili da jednostavno ovaj od 500 prepravim na 250-300mhz pa da nemam mid postavke vec samo low i high.
Moj original

Sa Guru-a

|
Citiraj:
Autor LuxZg
Dakle ja sam na svojoj 4870 uvijek radio po sistemu:
ako u bilo kojem stupcu original BIOS-a piše GPU 500MHz - to je "2D" i tu stavljam niže vrijednosti. Ako piše 790, to je 3D i stavljam više vrijednosti. I da, onda u sve stupce sa "500" pišem ISTU vrijednost, i isto tako za sve stupce sa "790".
E sad, rješenje.. hmm.. ako ti se to dešava kad god mijenjaš BIOS, onda ti se kartica očito "ne voli" sa bilo kakvim modanim BIOS-ima. Pa bi bilo najbolje da odeš u originalni RBE forum ( http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=54776) i prijaviš taj problem, sigurno ćeš prije dobiti odgovor. Ono, ja nisam imao sličnih problema, pa zbilja nemam ideje 
EH - zapravo imam jednu ideju! Kad editiraš svoj originalni BIOS, jel ostaviš napone onak kako jesu (sa pola polja u kojima piše "--") ili popuniš i to? Jer koliko se sjećam, treba popuniti sva ta "--" polja čak i ako u originalu nisu. Svugdje naravno radiš kao i sa GPU/memory clockovima, dakle imaš 2 seta koje popunjavaš u sve stupce -> "GPU1/mem1/Volt1" i "GPU2/mem2/volt2".
|
Prvo sto sam bio probao je taj Bret-ov bios (ista verzija ko moj samo nesto noviji). Radio je fino al nije mi se svidjao jer je fan bio nabrijan i glasan, a posto su mu frekvencije bile prilicno nafrljene komp mi se zamrzavao i rusio kad bi usporio fan. Onda sam probao na njegovom biosu spustiti clock na default i smanjiti rpm od fana. Ta je opcija takodjer fino radila.
Onda sam probao svoj sloziti nenadopunjavajuci one "--" crtice sa voltazama. E tu se komp jedva digao lol, jedva sam vratio original nazad.
Na kraju sam od svega odustao i slozio 2d/3d profile u ATT.
Bios mod mi se svidjao i htio sam njega prvenstveno jer tamo ako si primjerio, moze se sloziti low-mid-high frekvencija, kod ATT to nije moguce ili ja neznam.
Da napomenem, sve sto sam probao u vezi biosa, radilo mi je recene artefakte na extended displayu. jedino di mi neradi te artefakte, a imam 2d i 3d profil je uporaba ATT profila, a ak koristim ATT nemam low-mid-hign nego samo 2D/3D. Znaci cim bios slozim da ima 2d i 3d ili da ima low - mid - High imao sam artefakte na lcd-u kod pomicanja misa po istom.
Na 2D/3D radio sam clock 250/500 - 2D i 680/1000 - 3D veci downclock moja VGA nemre podnjeti, a kod low-mid-high 250/500-low, 500/750-mid, 650-700/1000-1100-high s tim da moram drasticno pojacati fan ak nafrljim clock iznad default-nih postavki.