View Single Post
Staro 07.09.2008., 12:09   #9
devil_kc
geek.
Moj komp

devil_kc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
ja sma vec mjesec i sitno na archu. brzi je i klaitetnije djeluje nego ubuntu. prelazak? dojadio mi ubuntu i instalirao sam arch jer sam ga bas imal na disku. /home mi je ostal, sve lepo radi. samo sam moral dosta konfiguiracijskih fajlova koje ubuntu naprail(direktoriji koji sa tockom povinju u home) obrisat jer ih je ubuntu ujebo. sve nekak glade radi. posto sam na flucboxu i volim konzolu rucno mountanje svega mi je najnormalnija stvar

uzmi u obzir da je arch tezi za podesiti nego ubuntu jer nije klik klik klik instalaicja, treba nakucati dio rc.conf-a, na pocetku nemas X pa treba podesiti to, napraviti xorg.conf. nije nist tesko, ali pocetnika malo splasi. odes na asttranicu od archa i skines beginers guide i isprintas i dio po dio ides i nije tesko stvarno. preporucam. evo bas sam danas gledal od odabira os-a u grubu do skroz podignutog desktopa sa ukuvavanjem username i passworda treba mi 20 sekundi na konfiguraciji iz mmog kompa. dalje, ubuntu je pokretal oko 200 procesa (2-3 aktivna ali su pokrneuti ovi) dok arch pokrece te 50 procesa, podignuti X sa pidginom stjhermom i 2 conky-a trosi oko 50 megabajta rama. cpu usage koji na ubuntuu nije io ispod 15% sad je stalno na 0-1% kod normalnog rada. pacman mi se jako svida, yaourt je takoder super.. ma vidjet ces, dobar je arch, odlican. najbolja distra koju sam imal na kompu. nikakvih problema nije bilo, archwiki je ogroman i dobro napisan. community je manji nego ubuntuov, nazalost, ali kaj sad. na internetu se ionak uvijek sve nade