Joj kak mi je drago da ste napokon počeli pisati u ovom threadu
Citiraj:
Autor ziky
Mi svi zelimo dobiti i taj low profil jelda  laicki samo je potrebno prepisati u low 250-300 mhz. Da li si ti ponavljao to sva tri puta i da li su oni uopce potrebni ??
Jel imas kakvo rijesenje za moj problem zasto imam smetnje na externom display-u.
Da napomenem ... svetnje imam kod svake i najmanje izmjene biosa, cak i kad je rijec samo o modu ventilatora 
Ili da jednostavno ovaj od 500 prepravim na 250-300mhz pa da nemam mid postavke vec samo low i high.
|
Dakle ja sam na svojoj 4870 uvijek radio po sistemu:
ako u bilo kojem stupcu original BIOS-a piše GPU 500MHz - to je "2D" i tu stavljam niže vrijednosti. Ako piše 790, to je 3D i stavljam više vrijednosti. I da, onda u sve stupce sa "500" pišem
ISTU vrijednost, i isto tako za sve stupce sa "790".
E sad, rješenje.. hmm.. ako ti se to dešava kad god mijenjaš BIOS, onda ti se kartica očito "ne voli" sa bilo kakvim modanim BIOS-ima. Pa bi bilo najbolje da odeš u originalni RBE forum (
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=54776) i prijaviš taj problem, sigurno ćeš prije dobiti odgovor. Ono, ja nisam imao sličnih problema, pa zbilja nemam ideje

EH - zapravo imam jednu ideju! Kad editiraš svoj originalni BIOS, jel ostaviš napone onak kako jesu (sa pola polja u kojima piše "--") ili popuniš i to? Jer koliko se sjećam, treba popuniti sva ta "--" polja čak i ako u originalu nisu. Svugdje naravno radiš kao i sa GPU/memory clockovima, dakle imaš 2 seta koje popunjavaš u sve stupce -> "GPU1/mem1/Volt1" i "GPU2/mem2/volt2".
Citiraj:
Autor Pippincro
samo mali savjet - preporucio bih da se kod navodjenja temp. u iddle-u napomene posebno da se tu radi o nizim radnim taktovima gpu i meme nego sto je to kod stock biosa
+ za mjerenje temp. u loadu bih preporucio nekih 30 min do 1 sat najnovijeg futuremarka. Naime grafa i vrm imaju osobine da se dodatno zagriju za par stupnjeva od akumulirane tompline nakon duzeg vremena u iddle-u/load-u.
I nebi bilo naodmet spomenuti temperaturu okoline i kučišta u kojoj su obavljana mjerenja.
Inace, ostalo sve 5 i za najvece pohvale. Nakon sta se prodje sve sta tu pishe dobije se zvijer koja je bolja od gtx260 dosta (bios i clock) - jedino ju jebu driveri u praksi 
|
Bum "tweaknuo" thread kaj se tiče detalja o mjerenju (2D clockovima, ambient temperature i sl)
Kaj se tiče Furmarka - ja to NE koristim. Jednostavno ne želim ni prismrditi tom programu, jer su ljudi vrlo uspješno ubijali kartice s njim. 1h Crysisa je vrlo dobro mjerilo po meni, a sljedeće mjerilo će biti kad nađem igru koja u 1h jače zagrije grafičku od njega..
Citiraj:
Autor alen.s
Zagrijavanje me ne brine ali napajanje da , jutros sam krenuo po Chieftec 450w ali ga nema nigdje u Splitu tako da i dalje "vozim" na MS-u ( za sada bez ikakvih problema ) . Postoji li kakav specijalni razlog zbog kojeg grafa nebi radila na MS napajanju ? Ovo je napajanje http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=035938
|
Pa ako radi onda radi

Probaj samo nakon dužeg igranja popipati kućište otraga di je napajanje, pa ako "gori" onda ti radi na priličnom opterečenju i bolje ti je da ga zamijeniš. Ako je tek lagano toplo, i ventilator od napajanja baca van tek malo zagrijani zrak - onda nemaš problema, i možemo MS Industrial ubaciti pod napajanja koja su dovoljna za 4850 kartice
Citiraj:
Autor Valg
Zadnja slika u zadnjem velikom postu ne radi (tj samo tubnail)...
PS - Mogao bi ovo prebaciti u PDF, pa da si skinem i isprintam kak spada...
HVALA! Keep the good work going!
|
Meni radi slikica.. Ima još neko da je ne vidi, ili je samo kod Valga problem?
Btw, slobodno si skopiraš sve u Word, i exportaš ko PDF pa postaš tu na forum
Citiraj:
Autor DraŽ
Isto pohvala na trudu!
Ja mislim da nema potrebe za mjenjanjem hladnjaka i ovaj je dobar,evo moje temperature...
|
U 2D je dobar.. ali u 3D mora raditi na 60% da drži temperaturu usporedivu sa Accelerom S1 i 2x120mm ventovima.. Da imam potenciometre za ova 2 venta, imao bi tiši komp i u 2D i u 3D.. Ali naravno, kog ne smeta buka - dosta je samo podesiti profile u ATT i sve za 5!