View Single Post
Staro 07.09.2008., 01:54   #700
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Pa to je tvoje misljenje oko dizajna, meni je PV80 sa onom sivom krivom linijom ruzna ali o tome ima postova i rasprava, o ukusima se ne treba raspravljati. Vazno je ono ispod "haube".
Nadalje bez mjerenja i testiranja ko god kaze da vidi razliku izmedju PV70 i PV80 malo je naklonjen preuvelicavanju.
Izmjereni nivoi crne kod PX80 su 0.05 cd/m2, kod PX70 0.08 cd/m2, da bi primjetio razliku morao bi staviti oba tv-a jedan do drugoga, zamraciti sobu priblizit se TV-ima da ti nos dira panel.

Sto se tice 24p podrske PV70 vjerovao ili ne prima 24Hz odnosno 24p signal (iako to nigdje nije naglaseno) i pullira ga na 3:2 za 60Hz display, ispravljajuci judder.
Uopsteno 24p podrsku je nepotrebno stavljati na 720p panele.
Zna se sta je 1080p/24p(hz), dakle 1080p panel sa 24p podrskom kako je zamisljeno za blu-ray, tako da na toj gledaj kao marketing, neko ce reci da vidi nazubljenost ili kasnjenje slike ali to su oni sa monstruozno velikim sis-mis osjetilima.

Naravno ima jos 1 HDMI ulaz koji je 1.3, cija je glavna beneficija prenosenje zvuka uz sliku i 48-bit xvYCC gamut boja i mambo djambo koji ce zaziviti za 10 godina, a stvarnost je da ljudsko oko to ne moze ni primjetiti. Tako je sa mnogim stvarima.

Pogledaj nedostatke PV80 i poredi ih sa PV70 skoro identicne, nadam se da znas sta to znaci, zato sam i rekao citati izmedju redova.
Dakle u sustini jako malih razlika ima izmedju PV70 i PV80, jer za male pare Panasonic je izbacio 2008 model koji je zadrzao sve dobre karakteristike PV70 + didja midje koje u stvarnosti niti se primjete niti se mogu iskoristiti. Sta ce to G12 panel uvesti novina, osim sto ce pokusati smanjiti cd po m kvadratnom i reci kako ima nivoe crne na "kuro" nivou.
Prikaz slike na plasmi je je doveden do savrsenstva, sad ce se samo povecavati rezolucija sa 1080p na 1440p pa na Ultra HD kako godine budu odmicale. Takodjer ako si primjetio sto se kontrasta tice Pioneer Kuro ne stavlja vise brojke kao sto je 30000:1 kod Panasonic PZ800(PY800 serije) vec stavlja naziv "Extreme" jer prica oko kontrasta je takodjer jedna velika obmana gdje svaki proizvodjac napucava brojeve.
Sta mislis da je kontrast kod PV80 koji je deklarisan 15000:1, za 50% veci od 10000:1 kod PV70 Ako si primjetio da ne bjezim od preporuke ni PV8 modela i da sam rekao kako su to minorne razlike u pdnosu na PV80. Razlika ima ali sve ima svoje "ALI"...
Iskreno ne mogu vise, umorio sam se

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 07.09.2008. u 02:19.
Nani je offline   Reply With Quote