View Single Post
Staro 06.09.2008., 13:00   #1075
Skorn
Premium
Moj komp

Skorn's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
okej onda ovako

svi koji su citali knjigu (a nisu hardcore fanovi) ce se zabaviti ako nista a ono na racun iznenadjenja u ovom obliku Cohena barbara (u odlicnoj izvedbi Davida Bradleyja)

Nadalje trajanje od preko 3h odaje odmah cinjenicu da se radi o TV produkciji sto samo po sebi nije uopce lose, jer izuzevsi par losih cgi efekata (zmajevi i spellovi) na kostimografiju i scenografiju je potrosen znacajni dio budžeta a bogami ni na glumcima se nije štedilo. tako imamo već spomenutog Dellboyja (David Jason) pa homoerotićnog Sama iz LoTRa (Sean Astin) glas smrti daje legendarni sir Christopher Lee a zlog Trymona utjelovljuje ništa manje legendarni Tim Curry (Dr. Frank-N-Furter iz RHPS) a epizodno se pojavljuje i uvaženi Jeremy Irons. dakle sama krema otočnog teatra reklo bi se. Pošto Hogfathera još nisa mni stigao pogledati, iako mi stoji na disku već oko godinu dana ne želim se ni truditi povlačiti ikakve paralele sa tom Pratchettovom ekranizacijom, a sa onima koje sam gledao (Truckers, Wyrd Sisters, Soul Music) nema baš puno zajedničko budući je ovo prva bitnija ekranizacija Terryjeveog djela a što je i vidljivo iz ogromnog truda te novaca uloženih u istu.

neke će možda zanimati da režiser Vadim Jean koji se po meni iskazao sa ovom ekranizacijom nastavlja suradnju sa Terryjevim literarnim predlošcima iduće godine u obliku još jednog visokobudžetnog naslova za TV ´Going Postal´

zaključak : pošto sam knjigu zadnji put čitao pred kojih 10 godina mogu ustvrditi da me nostalgija lagano povodila u pisanju ovig osvrta, u svakom slučaju, užitak garantiran svima koji promišljaju iznad klasičnih parodiziranih klišeja tipa Epic Movie, bar malo naginju fantasyju a zagriženim fanovima preporuka niti ne treba jer su bez sumnje već i pogledali film (mini seriju) par puta

igre za PS ONE / PS2 koje me zanimaju
Skorn je offline   Reply With Quote