View Single Post
Staro 06.09.2008., 12:59   #448
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Zadnjih tjedan dana imam sranje s kompom, simptomi su sljedeci:
Kod paljenja kompa desi se to da se diskovi i ventovi zavrte ali nema onog BIIIIIP zvuka sa MBO.........nekad ga bude, nekad ne a nekad dodje nakon 1-15min nakon sto je komp upaljen i tek onda krece BIOS boot....
Nakon 3-10 pali-gasi metode BIIIIP se vrati i komp se normalno digne, naravno sa OC postavkama na Default osim napona koje ostavi na "modanim" vrjednostima.
Kad se jednom komp digne APSOLUTNO je stabilan i nema vdropa i radi ko beba, problem je dakle samo u trenutku paljenja, slican problem(kod paljenja se kom nekoliko puta resetira i OC se resetira) sam imao sa F4 BIOSom koji je bio na ploci prije, F7 koristin vec dugo i do sad nije radio sranja.

Baterija na MBO je nova i ima jos struje u njoj, napajanje u 30 minuta Full Loada ne oscilira ni na 3.3, 5 13 1.36 niti najmanje osim sto mi OCCT mjeri 12.45V na 12V. komp je u max loadu (GPU/CPU/RAM) stabilan ko Chuck Norris ali to kod paljenja me probija.

Napravio sam sljedece radnje koje nisu dale rezultata:
cCMOS
Baterija van
RAMI van
SATA van
Grafa van
Provjereni svi spojevi
Desetak kombinacija Clocka/Napona/svega daje apsolutno iste rezultate, znaci komp sa AUTO(Default) postavkama radi sranje isto kao i sa 80% OCom, nekad se fino digne OCan i tako radi bez greske do iduceg paljenja(uglavnom).

Any ideas

---RJEŠENO---
i kaj si napravil ?