Mislim da je limitacija po sistemu KS u vozilu danas glupa, neki auto sa šasijom od 500-600kg i 99KS će bit jurilica a neki sa 160 KS i 2 tone metala će biti laganini penzić auto, ako se već ide za tim trebalo bi kao i kod motora napravit KS/kg i limitirati po tome...
Inače ja bi rekao da je neodgovorna vožnja i preseravanje po cesti uzrok nesreća daleko češće od toga da "auto ima previše konja" pa "izmakne kontroli" iako s druge strane istina je i da više konja mami da se jače lupa po gasu, ali opet s druge strane naše ceste su često u katastrofalnom stanju, a niko (baš niko) ne odgovara npr za čijenicu da su rupčage koje se otvaraju u asfaltu svakodnevna pojava kojoj se više niko ne čudi - uvjek je sistem "prilagodbe uvjetima vožnje" mislim neznam kako se to neko može prilagoditi na 30cm duboku rupu na asfaltu ili 15cm utonuli šaht na aveniji osim ako vozi tenk, posebno jer redovito nema znaka za opasnost na cesti prije takvih mjesta (jer bi takav znak značio da je neko vidio stvar i onda bi ga se pitalo zašto nije poduzeo ništa) tako dugo dok se ne počne drapati privatnim tužbama po džepu koncesionare koji održavaju ceste neće bit tu promjena...